У Черкасах бабусі сплели соту маскувальну сітку для АТОвців

Десятки черкаських пенсіонерок, аби хоча б якось зарадити військовим на східних кордонах, плетуть маскувальні сітки та шиють для них білизну. У вільний від роботи чи домашніх клопотів час жінки збираються в приміщенні КСН-у

Десятки черкаських пенсіонерок, аби хоча б якось зарадити військовим на східних кордонах, плетуть маскувальні сітки та шиють для них білизну. У вільний від роботи чи домашніх клопотів час жінки збираються в приміщенні КСН-у "Дніпровський", що на вул. Подолинського, 13, та віддають себе вже улюбленій справі. Нині на їхньому рахунку ювілейна – сота сітка.

У їхньому арсеналі – ножиці, смужки різної за кольором тканини, кілька годин власного часу та сильне бажання підтримати армійців. Серед таких майстринь 81-річна Лідія Григорівна. Зізнається: ця справа – не з легких, утім, усвідомлення того, що це може врятувати солдату життя, додає сил та ентузіазму, повідомляють Новини Черкас.

– Допомагаю тут уже доволі тривалий час, – зазначає вона. – З молодшими волонтерками намагаюся працювати на рівних. Утому майже не відчуваю, бо стараюся для наших дітей, котрі не в теплих домівках, а на фронті…

Її колега-волонтерка, 80-річна Ольга Калістратовна, виготовленням маскувальних сіток для бійців АТО займається більше року. Зазвичай, працює зранку. Каже: найтяжче новачкам, із часом волонтерки втягуються і майстерно справляються.

– Тим хто тільки приєднався до нас ще треба навчиться, а вже пізніше плести виходить швидко й гарно. Зараз у нас згуртований колектив, – каже жінка. – Буває і руки болять, і ноги, але ми трудимося, попри наш вік. Вдома не сидимо, адже відчуваємо, що ми потрібні нашим хлопцям, які йдуть на смерть заради України. Але найбільше, чого б нам зараз хотілося – щоб цієї війни взагалі не було.

Те, якою буде майбутня сітка – її розмір і колір – залежить від замовлення. Як розповідає очільниця КСН "Дніпровський" Любов Здоровенко, допомагають армійцям тут від початку антитерористичної операції на східних рубежах. Для цього співпрацюють із різними волонтерськими організаціями Черкас. Утім, говорить, робочих рук їм не вистачає.

– Люди в нас працюють похилого віку, їм тяжко, вони можуть працювати дві-три години. Замовлення на сітки є, тож якщо хтось хоче нам допомогти – з радістю зустрінемо поповнення в нашому колективі, – звертається Любов Петрівна. – А ще – нам потрібна тканина. Це, безумовно, можуть бути невеликі клаптики.

Цього разу – свою ювілейну сітку для бійців АТО – передали організації "Наш батальйон". Її очільник В’ячеслав Скічко зауважує, що замовляють нині їх у двох відтінках – зеленому для аеромобільної піхоти та синьому для морської охорони.

– Ми постійно возимо такі сітки на передову. Щиро дякую тим людям, котрі небайдужі до подій у країні, віддають частинку себе й щодня плетуть ці сітки, – зауважив В’ячеслав Скічко.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ