На території Свято-Миколаївської церкви відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам АТО та Небесній Сотні

В Монастирищі біля пам’ятного знаку героям «Небесної сотні» та воїнам - землякам, які загинули в зоні АТО майорить Державний Прапор України, у підніжжя - дві гвоздики, перевиті синьо-жовтою та чорною стрічками.В Монастирищі біля пам’ятного знаку героям «Небесної сотні» та воїнам - землякам, які загинули в зоні АТО майорить Державний Прапор України, у підніжжя - дві гвоздики, перевиті синьо-жовтою та чорною стрічками.

23 серпня, в день Державного Прапора України, напередодні 25 річниці незалежності України, громаді міста випала нагода відкрити меморіальний пам’ятний знак свободи і незалежності, на честь загиблих під час Революції гідності Героїв «Небесної сотні», та Героям - землякам, які загинули в бойових зіткненнях з російсько-терористичним агресором на сході України, повідомляють Новини Черкас.

На церемонію відкриття прибули голова райдержадміністрації Олег Недогода, голова районної ради Микола Орендарчук, депутати районної та міської рад,  учасники АТО, монастирищани, щоб віддати шану Героям, тим, хто журавлиним клином, у вирій злетілись, у небуття…

В скорботні хвилини, сповна болю і жалю,  учасники заходу низько схилили голови перед пам’яттю людей різного віку та національностей, що мирною демократичною акцією протесту виборювали свободу, незалежність і оновлення країни, прагнули до європейських світових цінностей, та несвідома снайперська куля, безжально відібрала їх життя.

Низький уклін матерям, діти яких поклали свої життя на олтар свободи, в ім’я демократичної, європейської держави, матерям, чиї сини на сході України гідно несуть бойову варту, захищаючи її цілісність і недоторканість.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять героїв «Небесної сотні»,  наших земляків, які  героїчно загинули, від важкої терористично-російської зброї : Роман Бевз, Руслан Нищик, Петро Кізім…

До урочистої церемонії відкриття пам’ятного знаку запросили   батька   Романа Бевза - Миколу  Миколайовича , матір Руслана Нищика - Галину Григорівну .

Освячення пам’ятника та Літургічну панахиду по загиблих жертвах на території України та за її межами, провели протоієрей Олег Селецький, отець Олександр, Свято-Троїцької церкви м.Умань, військовий священник, отець Юрій Свято-Покрівського храму смт.Цибулів, отець Генадій із Христинівки, військовий священник Володимир Свято-Успенського Храму  с.Княжа Криниця. Військові священники вручили батькам загиблих Героїв церковні нагороди: медаль "За жертовність і любов до України", від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета .

В знак світлої пам’яті героям до пам’ятного знаку поклали квіти голова райдержадміністрації Олег Недогода, голова районної ради Микола Орендарчук, депутати районної та міської ради, волонтери, побратими, учасники АТО, жителі міста.


Горить свіча і пам’яті сльоза
Додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса -
Героїв Україна пам’ятає.

Монастирищани вдячні за ініціювання проекту, фінансове забезпечення депутатам районної ради  Миколі Трохимчуку, Миколі Драчу, Ігорю Швецю, Михайлу Возному, голові ФГ»Ядвіга» Наталії Орендарчук, Володимиру Мельнику (приватне підприємство «Леварний двір») за вклад у створення пам’ятного знаку, Олегу Селецькому  за організаційне забезпечення створення та встановлення пам’ятного знаку.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ