У Ватутіному депутати достроково припинили повноваження секретаря міськради

У Ватутіному депутати достроково припинили повноваження секретаря міськрадиСьогодні відбулось засідання чергової 28-ї сесії міської ради на  яке зібрався майже весь депутатський корпус. Із 26 обраних депутатів на пленарне засідання з’явилось 25.  На сесію також прийшло чимало жителів міста, адже питання, які були включені до порядку денного, викликали інтерес громади.

За традицією перед початком сесії міський голова Олександр Лисюк оголосив хвилину мовчання в пам'ять про загиблих наших українських бійців в зоні проведення антитерористичної операції, повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Після ухвалення порядку денного та регламенту проведення сесії депутати приступили до своєї роботи.

Згідно Регламенту першими розглянули  депутатські запити, які надійшли від депутатів Наталії Мясникович, щодо уніфікації назви села Скаливатки міста Ватутіне та Володимира Чернеги, щодо внесення до переліку територій, які потребують ремонтних робіт прибудинкової території по вулиці Ювілейна, 4б та Ювілейна, 6а і які депутатами були підтримані.

Емоційним було обговорення питання щодо дострокового припинення повноважень секретаря міської ради Євгенія Підцерковного, з яким виступила депутат міської ради Ганна Тростянська. Після дотримання всіх процедур по таємному голосуванню, більшість депутатів підтримали проект рішення і проголосували за дострокове припинення повноважень Євгенія Івановича.

Ряд обговорюваних питань стосувалось фінансів. Про стан виконання міського бюджету за 2016 рік доповів начальник фінансового управління Валерій Пінькас, який зазначив,  що доходна частина бюджету міста за  2016 рік виконана на 104,3 відсотків що становить 130431,8 тис. грн. У складі доходів міського бюджету: доходи загального фонду (без міжбюджетних трансфертів), доходи спеціального фонду (без міжбюджетних трансфертів), базова дотація, стабілізаційна дотація та субвенції з державного бюджету. Власні та закріплені доходи загального фонду виконані на 113,2 відсотки. Доповідач також надав вичерпну інформацію куди кошти міського бюджету були спрямовані.

Валерій Михайлович також запропонував для розгляду депутатів зміни до міського бюджету на поточний рік. Він зазначив, що за  рахунок залишку коштів  загального фонду міського бюджету, що утворився на початок року  збільшуються призначення на загальну суму   1167,4   тис. грн.. Зокрема відділу освіти   спрямовується – 526,4 тис. грн. (заробітна плата - 385,1 тис. грн., нарахування на заробітну плату - 84,7 тис. грн., придбання продуктів харчування – 44,1 тис. грн., інші поточні видатки - 12,5 тис. грн.); управлінню праці та соціального захисту населення  -  8,8 тис. грн. (в т.ч. організація громадських робіт – 7,8 тис. грн. та інші видатки  – 1,0 тис. грн.. 

За рахунок коштів переданих із загального фонду до бюджету розвитку збільшуються видатки спеціального фонду міській лікарні - 600,0 тис. грн. на придбання відеоендоскопічної стійки та КВП «Водоканал» для придбання насосного агрегату для головної КНС - 102,2 тис. грн.. 

За  рахунок частини залишку коштів  спеціального фонду, що утворився на початок року за рахунок надходжень до бюджету розвитку збільшено призначення на загальну суму  400,0 тис. грн.   на коригування генерального плану м. Ватутіне та с. Скаливатка. Обидва рішення підтримані одноголосно.

На сесії також внесено зміни до структури та штатної чисельності відділу освіти і відділу культури та туризму,  заслухано звіт про виконання Програми розвитку житлово-комунального господарства міста за минулий рік, звіт про роботу постійної комісії з питань Регламенту, депутатської діяльності, етики та розвитку місцевого самоврядування, звіт тимчасової комісії з питань перевірки законності забудови гаражів на території м. Ватутіне, розглянуто питання регулювання земельних відносин та ряд інших питань.

Розгляд двох питань порядку денного були  перенесені на наступну сесію в зв’язку з відсутністю доповідачів.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ