У Жашківській РДА розглянули 438 звернень громадян

Про це йшлося під час апаратної наради, яку провів28 лютого 2017 року перший заступник голови Жашківської райдержадміністрації Юрій Барабаш. У нараді також прийняли участь голова районної ради Максим Салій, заступник голови райдержадміністрації Таїсія Федоренко, керівник апарату РДА Антоніна Врочинська, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ району, сільські голови.

звернення громадян

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням отриману в РДА інформацію.

Про роботу органів виконавчої влади району за 2016 рік щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення поінформувала керівник апарату районної державної адміністрації Антоніна Врочинська.

З метою розв’язання своїх проблем до районної державної адміністрації протягом 2016 року надійшло 438 звернень громадян (2015 – 132,), з них 376 (2015 - 65) письмових, в тому числі з обласного контактного центру надійшло 298 звернень громадян (2015 – 191) та 62 звернення розглянуто на особистих прийомах (2015 - 67). Станом на 01.01.2017 на розгляд до райдержадміністрації надійшло 357 звернень громадян з органів влади вищого рівня (2015 – 236). У 2016 році на розгляд до райдержадміністрації надійшло 13 колективних звернень проти 9 у 2015 році.

Питання, які порушували заявники у своїх зверненнях стосувались ремонту доріг, правомірності функціонування сміттєзвалищ, заборони ведення стихійної торгівлі по вул. Захисників України м. Жашків, діяльності закладів освіти, а саме: відновлення навчального процесу у Сабадаській ЗОШ І-ІІ ступенів, реорганізація Леміщиської ЗОШ І-ІІ ступенів.

На всі звернення надані компетентні письмові відповіді, рекомендації для недопущення їх виникнення в майбутньому. Повторних звернень протягом звітного періоду 2016 року, як і в минулих роках до райдержадміністрації не надходило (2015 - 0).З метою зменшення кількості звернень громадян до вищестоящих органів влади та керівництва райдержадміністрації, жителям району щоденно надаються консультації з найрізноманітніших питань в структурних підрозділах райдержадміністрації. Працівниками загального відділу та юридичного сектору апарату райдержадміністрації щоденно проводиться консультативний прийом відвідувачів, надаються детальні роз’яснення деяких питань, що є в компетенції спеціалістів, щоб жоден громадянин не залишився поза увагою наодинці зі своїми проблемами.

Як свідчить аналіз звернень на першому місці за кількістю перебували питання соціального захисту – 280 (2015 – 37);на другому місці питання аграрної політики –– 47 (2015 – 35);на третьому місці перебували питання комунального господарства – 39 (2015 – 14);на четвертому місці питання екології та природніх ресурсів – 15 (2015 – 9);на п’ятому місці питання освіти – 11 (2015 -5); на шостому місці питання праці і заробітної плати, транспорту та зв’язку – 5; на сьомому місці питання охорони здоров’я - 4 (2015 – 12). Кількість звернень, що надійшли на розгляд до виконавчих комітетів сільських рад району свідчить про їх збільшення. Так, протягом 2016 року ними було розглянуто 1247 (2015 –1174) звернень, що на 73 звернення більше у порівнянні з відповідним періодом 2015 року, з них письмових звернень розглянуто 126 (2015 – 94) та 1121 ( 2015 – 1080) розглянуто на особистих прийомах.

Актуальними питаннями залишаються питання соціального захисту населення, аграрної політики, комунального господарства, житлової політики, забезпечення законності та охорони правопорядку, праці і заробітної плати.

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ