Презентація нової книги Валерія Бурія відбулася у Ватутіному

2 березня в приміщенні Ватутінської міської бібліотеки для дорослих відбулася презентація нової книги Валерія Бурія «Рослини — екзоти міста Ватутіне та його околиць». Педагог, краєзнавець, журналіст, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України, інформують Новини Черкас.70 років тому наша місцевість була необжита і непривітна. Дуже малий проміжок часу відвела історія для розвитку нашого краю. Наше місто досить молоде, але має свою історію, свої традиції, свої особливості, чарівну природу, талановитих, працьовитих та доброзичливих людей.

Мій краю рідний!

Пісне моя й доле!

Я дякую, що ти у мене є... 

2 березня в приміщенні Ватутінської міської бібліотеки для дорослих відбулася презентація нової книги Валерія Бурія «Рослини — екзоти міста Ватутіне та його околиць». Педагог, краєзнавець, журналіст, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України, інформують Новини Черкас.

Автор книг: «Твоє Ватутіне від А до Я» (2003), «Вибрані розвідки, статті та замітки» (2008, 2016), «Лисича Балка: відома та невідома (2009), «Народно—православний календар» (2009), «Штрихи до біографій» (2014), «Ватутієзнавство: події, факти, персоналії» (2015), співавтор книги «Ватутіне: вчора і сьогодні» (2007), бібліографічного довідника «Краєзнавці Черкащини» (2016).  Публікацій в періодиці — близько 1150.

Кожен з нас, хоч раз в житті, стикався з дивними або незвичайними рослинами. Природа - головний художник і великий архітектор.

Фантазія природи безмежна, навіть найталановитіший художник не в силах передати на своєму полотні все різноманіття фарб і форм, придуманих природою.

Валерій Михайлович зібрав цікавий матеріал про незвичайні рослини – екзоти, які ростуть серед місцевих рослин Ватутіного та його околиць. Серед екзотичних рослин можна знайти представників різних географічних регіонів планети: гінкго, сосна Веймутова, тис ягідний, магнолія Кобус, сумах пухнастий, катальпа бігнонієвидна, рицина, юка та багато ін.

Автор розповів про рослини, які ростуть на території міста, їх походження, подав інформацію про об'єкти природно – заповідного фонду місцевого значення, персональну інвентаризацію місцевої флори.

З метою вияснення видової та просторової структури зелених насаджень автором книги було проведено дослідження дендрофлори частини міста та його околиць. Зелені насадження міста характеризуються великою видовою різноманітністю і представлені 80 видами дерев і кущів, які належать до 28 родин.

«Отже, всі рослини надзвичайно цікаві, містять багато загадок еволюції органічного життя Землі і завжди будуть надавати широке поле для пошуків допитливому розуму», - зазначив Валерій Бурій.

Презентація відбулася в теплій і затишній атмосфері, після неї залишилися тільки гарні враження. 

Наприкінці заходу студенти Ватутінської філії Черкаського медичного коледжу подякували автору за його вагому працю, а також щирі вітання отримав і від інших присутніх гостей.

Працівники ж бібліотеки побажали Валерію Михайловичу на цьому не ставити крапку, а продовжувати роботу по краєзнавчому пошуку.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ