В Черкасах жіночий кризовий центр незабаром має переїхати у більше приміщення

жіночий кризовий центр

Уже незабаром центр для тимчасового проживання та реабілітації жінок, що постраждали від насильств, має переїхати у нове більш просторе приміщення, яке їм виділила міська рада на пільгових умовах. Наразі ж жінки з дітьми, що опинилися в кризовій життєвій ситуації перебувають при Черкаському відділені ЛЖВ. 

Потреба у новому приміщенні була вже давно, зізнаються у благодійній організації, адже наразі у себе вони можуть прийняти не більше 4-х жінок із дітьми, тоді як допомоги потребує значно більше, пише Вичерпно.

Ситуація зрушила з місця, коли на сайті Черкаської міської ради зареєстрували петицію про створення повноцінного жіночого кризового центру для жінок. Спочатку її підтримали черкасці, згодом і депутатський корпус.

Протягом тижня жінки мають переїхати у колишнє приміщення стоматологічної поліклініки за адресою вул. Кобзарська, 1.

- Приміщення, яке нам виділили, досить велике, — говорить директор дитячого відділення Черкаської мережі ЛЖВ Тамара Борисова. — Якщо зараз у нас може поміщатися не більше 7 осіб, не всі з яких дорослі, то вже на Кобзарській ми плануємо, щоб було одночасно не менше 20 місць для жінок. Звернення у нас йдуть постійно, лише за останній тиждень до нас звернулося три жінки, дві з яких поселилося. На жаль, попит зростає.

Наразі приміщення ще не відремонтовано, кошти міською радо виділені тільки на розробку проектно-кошторисної документації у сумі 1 млн грн. Як ми уже писали раніше, всього мали виділити 5 млн грн, проте при формуванні Програми соціально-економічного розвитку міста, 4 млн грн були зняті на інші потреби.

Однак волонтери Черкаської мережі ЛЖВ не збираються чекати, коли міська влада таки остаточно повернеться до них обличчям і виділить кошти на ремонт приміщення. Щоб пришвидшити цей момент, вони будуть організовувати різноманітні акції по збору коштів, щоб якомога швидше зробити новий кризовий центр комфортним для жінок.

- Ми плануємо залучати і донорські кошти, кошти благодійників, звертатимемося до людей по допомогу, можливо, будемо організовувати якісь акції, публічні заходи, на яких намагатимемося залучити кошти, щоб пришвидшити ремонт будівлі, бо він вартує приблизно 4 мільйони гривень, — розповіла Тамара Борисова.

Лобісти створення цього центру сподіваються, що вже найближчим часом в приміщенні будуть підключені всі комунікації, в том числі й опалення і жінки тим складом, який наразі є, зможуть переїхати у більше приміщення.

Поки що комунальні послуги оплачуватимуть самі волонтери, проте сподіваються, що до цього долучиться і місцева влада, оскільки це для них непідйомна сума.

- Можливо через соціальний захист зможуть забезпечити, можливо ще через якісь інструменти підтримки. Але ми сподіваємося, що в найближчому майбутньому ми отримаємо фінансування цього жіночого кризового центру, — зауважила керівниця дитячого відділення.

За положення при цьому центрі жінка зможе проживати півроку. Однак, відзначають працівники центру, якщо жінка і надалі перебуватиму у складних життєвих обставинах, то на вулицю її  ніхто не вижене. Проте за той час, що вона перебуває у кризовому центрі його працівники робитимуть усе можливе, щоб жінка стала на ноги, навчилася самостійно вирішувати свої проблеми, знайшла роботу і нове житло.

- Якщо якісь особливі обставини, ми не виставляємо жінку на вулицю, а продовжуємо соціальний супровід до моменту її соціальної сталості, — додала вона.

Жінки не тільки зможуть проживати при центрі, але й отримуватимуть ще цілий спектр необхідних для них послуг. Це і харчування, і психологічний, соціальний та юридичний супровід, допомога в оформленні документації, тренінги з саморозвитку та які допоможуть підвищити економічну грамотність, медичні обстеження.

- Жінки, які довгі роки терпіли насилля, не звикли заявляти про свої потреби, тому їм важко навіть відстояти свої права в поліклініці, отримати якісь пільги. Їм просто соромно приходити і казати, що вони потребують підтримки. Ми з цим їм допомагатимемо, — наголошує пані Тамара.

Багато з жінок, які отримали допомогу у жіночому кризовому центрі, залишаються і допомагають іншим жінкам, що зазнали насилля або опинилися в складній ситуації.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ