Магазин «Юність» у Черкасах «передали в дар» по загубленому паспорту

У Черкасах триває судовий процес навколо приміщення колишнього магазину «Юність», що розташований на перехресті бульв. Шевченка та вул. Остафія Дашковича. Днями в Соснівському районному суді відбулося чергове засідання у справі.

У Черкасах триває судовий процес навколо приміщення колишнього магазину «Юність», що розташований на перехресті бульв. Шевченка та вул. Остафія Дашковича. Днями в Соснівському районному суді відбулося чергове засідання у справі.

Як раніше повідомлялося, екс-службовець Віталій Дядченко заявляв про те, що новий власник, депутат міськради Михайло Бінусов підробив документи та шахрайським шляхом заволодів нерухомістю. Тоді як сам Бінусов звинувачення у свій бік заперечує та говорить про те, що набув право власності на приміщення у незаборонений законом спосіб – отримав у дар.

Під час засідання виступив співвідповідач у справі, житель Львівщини Роман Айларов. Саме Айларов нібито подарував Бінусову приміщення у центрі Черкас. Однак у суді Айларов заявив, що про такий «подарунок» дізнався із соціальних мереж. До цього не був знайомий ані з Дядченком, ані з Бінусовим. Айларов повідомив, що на початку минулого року загубив паспорт. Саме ним, вочевидь, і скористалися під час переоформлення майна.

– Мої дані були незаконно використані. Вже згодом я дізнався, що, окрім ситуації в Черкасах із віджаттям приміщення, в Києві на мене оформили компанію, яка займалась продажем шин. Я жодного стосунку до дарування майна «Юності» не маю. Я втратив паспорт, і цим скористалися люди. Слідчі вже встановили по почерку, що це – не моє, – заявив Айларов.

Уже в коментарі журналістам Роман Айларов також зазначив, що ситуація в Черкасах шкодить його іміджу – на Львівщині він має хорошу репутацію. Тож за відновлення свого хорошого імені готовий боротись навіть у суді.

Крім того, під час засідання захисник Бінусова наполягав на необхідності проведення додаткової почеркознавчої експертизи підписів Віталія Дядченка та його дружини Антоніни. Згідно з експертизою, проведеною в межах іншого кримінального провадження, підписи обох були сфальсифікованими. Проте адвокат Бінусова Потапенко твердив, що не може довіряти результатам експертизи, тому що невідомо, за яких умов та як відбиралися зразки для дослідження.

Зрештою суд доручив Черкаському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз провести додаткову почеркознавчу експертизу підписів Віталія та Антоніни Дядченків. На цей час судовий процес буде призупинено.

Адвокат Дядченка Олексій Ніколаєв у коментарі кореспонденту сайту ІнфоМІСТ повідомив, що його підзахисний поки що не збирається оскаржувати ухвалу суду. Хоч і має на це п’ять днів.

– Така ухвала суду може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження. У частині проведення почеркознавчої експертизи така ухвала не оскаржується. Ухвалу суду я розцінюю як те, що суд вирішив перестрахуватися, – зазначив Ніколаєв. За його словами, згідно із законодавством, експертизу має бути проведено протягом трьох місяців.

– Але, як правило, експертизу просять продовжити на довший час через завантаженість і неможливість проведення її у терміни, встановлені законом, – додає адвокат.

В Апеляційному суді Черкаської області відбулося судове засідання по оскарженню ухвали в забезпеченні позову. Йдеться про заборону в користуванні приміщенням Бінусову та передаванні майна в користування іншим особам. Апеляційна інстанція залишила заборону в силі. Тобто до кінця розгляду справи по суті Бінусов не має права користуватись приміщенням та передавати його в користування іншим особам.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ