У Каневі громада пікетує суд – люди вимагають люстрації суддів

в Каневі кілька десятків громадян пікетують міськрайонний судСьогодні в Каневі кілька десятків громадян пікетують міськрайонний суд. Перша вимога і головна – люстрація тих суддів, які судили майданівців.

Приводом для пікетування стала лавина судових позовів канівчан проти газети ”Час пік”, яка на своїх шпальтах систематично обливала брудом майданівців, і договорилася до того, що обізвала жителів містечка і району ”гопотою”. Сьогодні розглядається перший із них.

”Це саме та газета, яка свого часу обзивала Олексу Гірника, який спалився за Україну на Чернечій горі, бомжем, кепкуючи із присвоєння Гірнику звання Героя. Це та газета, яка гидила Майдан, яка масово видавала ”тітушкам” посвідчення журналістів”, – виступив керівник міської ”Свободи” Юрій Гамалій. Звичайно, люди не витримали такого і подали до суду.

Гамалій повідомив, що справи ”Часу пік” стануть лакмусовим папірцем для суддів, чи готові вони дослухатись до вимог громади.

Ми вимагаємо звільнення суддів Бурлаки та Дубинця, які приймали рішення по майданівців. Ми вимагаємо прийняти прозоре, законне і справедливе рішення щодо українофобської газети ”Час пік”, – озвучив резолюцію Гамалій.

Цю резолюцію пікетувальники вирішили занесли голові суду.

”Суди, ненародні, нечесні і корумповані, стали нині головною перешкодою реформам. Вони – втілення корупційного режиму Януковича, і вони продовжують бути ланкою у круговій поруці цього режиму. Згадайте, як судили майданівців, привезених до Канева уночі, то відмовилась виконувати протизаконну вказівку лише одна суддя Оксана Льон. І вже після перемоги Революції Гідності перше, що спробувала зробити так звана правоохоронна система – це засудити Льон за надуманим звинуваченням, яке сфабрикувала Служба безпеки, яка, вочевидь, залишається не українською, а сусідньої держави”, – виступив народний депутат IIV скликання Леонід Даценко.

Він запропонував підготувати звернення до Президента із вимогою прискорити процес люстрації і очищення судів.

”Щодо газети ”Час пік”, то я переконаний, що такій неукраїнській газеті не місце на Канівській земілі”, – додав Даценко.

в Каневі кілька десятків громадян пікетують міськрайонний суд”Нас також насторожує, що влада продовжує маніпулювати і брехати, в старих традиціях Януковича. Ви подивіться, як коментують події у Вінниці, де громада відстояла свого майданівського голову обласної ради і запропонувала на посаду голови облдержадміністрації людину, якій довіряє. Міністр МВС назвав події заколотом, подібним до ДНР. У Каневі ми знаємо, що Олексій Грищенко вербував у 2013 році ”тітушок” на Антимайдан, а тепер він йде в колоні за Президентом, як головний борець із Януковичем. Так що я не здивуюсь, що наші законні вимоги також можуть назвати ”сепаратиським” заколотом”, – сказав Юрій Гамалій.

Він також додав, що деякі із гасел, які він сьогодні приніс під суд – ще з часів Революції Гідності.

Потім громада вирішила зайти до приміщення суду. Утім, це виявилось не простою справою, бо, знову ж таки, у старих традиціях, міліція спробувала не пропустити навіть журналістів!

Судове засідання почалось із заяви Гамалія, який є першим позивачем, про відвід судді, бо справу мала розглядати якраз названа пані Бурлака.

На даний момент канівські судді проводять непросту нараду: прийняти відвід – означає визнати, що приймали злочинні рішення по майданівцях, не прийняти – розгнівати громаду.

 

Дзвін

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  7. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  8. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ