У Панському Мості провели схід громадян

14 березня у селі Панський Міст Мрнастирищенського району відбувся східі громадян. В роботі сходу взяли участь заступник голови районної ради Майя Фариба, голова райдержадміністрації Олег Недогода, начальник відділу АПР Олег Пелих, керівник місцевого сільгосппідприємства Олег Навроцький.14 березня у селі Панський Міст Монастирищенського району відбувся східі громадян. В роботі сходу взяли участь заступник голови районної ради Майя Фариба, голова райдержадміністрації Олег Недогода, начальник відділу АПР Олег Пелих, керівник місцевого сільгосппідприємства Олег Навроцький.

Сходи громадян традиційно розпочалися зі звіту голови сільської ради Оксани Цюпи про роботу за минулий рік, інформують Новини Черкас.

Голова райдержадміністрації Олег Недогода інформував жителів села про основні напрямки діяльності районної влади, відповідав на запитання, давав роз’яснення. Першим було питання від Василя Шевчука про ремонт доріг. Олег Федорович поінформував, що в 2016 році видатки на капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування Монастирищенського району з Державного бюджету України не передбачено. Однак завдяки небайдужій позиції районної державної адміністрації та районної ради з районного бюджету було виділено 1304,8 тис.грн на поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Вперше за багато років на підставі розпорядження голови Монастирищенської районної державної адміністрації від 11.07.2016 № 79 роботи з поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення фінансувалися за рахунок коштів районного бюджету. Фахівцями Служби автомобільних доріг в Черкаській області за погодженням з райдержадміністрацією були визначені об’єкти, що мають важливе значення для територіальних громад. Протягом 2016 року філією «Монастирищенський РАД» ДП «Черкаський облавтодор» виконано поточний ремонт доріг загального користування місцевого значення Попудня – Сарни загальною площею 826м2; Івахни - Лукашівка – Тарасівка загальною площею 1582м2; ст.Монастирище - Кн.Криниця; ст.Монастирище – Коритня на загальну суму 781,008 тис.грн. На 2017 рік передбачено проведення робіт з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів районного бюджету. Плануємо ремонт ділянок доріг Дібрівка-Халаїдове, Монастирище-Копіювата, Цибулів-Зюбриха, Івахни-Лукашівка, Цибулів-Владиславчик.

Звучали питання щодо організації придбання ліків у ФАПі, поповнення рахунків на мобільний зв'язок. Олег Недогода дав роз’яснення щодо роботи районної лікарні, забезпечення її кадрами, зокрема, шляхом придбання житла для лікарів. На зауваження щодо неналежного стану терапевтичного відділення, пояснив, що в відділені замінено ліжка, матраци.

При обговоренні питання щодо ціни на молоко, було акцентовано увагу на те, що в районі ціна практично найвища (базова- 6 грн.).

Очільник району рекомендував розглянути питання щодо створення в селі сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів різних напрямків. Такі кооперативи працюють в селах Сатанівка, Шабастівка, Халаїдове. Дано роз’яснення і про створення на базі Копіюватського НВК I-III ступенів опорної школи для навколишніх сіл. Це типовий проект і є всі умови для забезпечення якісної освіти. Щорічно проводиться поступова реконструкція навчальних кабінетів,інших навчальних приміщень. Тут буде розвиватися дошкільна, початкова, базова, старша школа, а також позашкільна. Розвиватимуться існуючі традиції, запроваджуватимуся нові.

На сході виступили заступник голови районної ради Майя Фариба, начальник відділу АПК Олег Пелих, керівник місцевого сільгосппідприємства Олег Навроцький.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ