На Черкащині судитимуть трьох членів злочинної групи, які обвинувачуються у заволодінні майже 885 тис. грн. бюджетних коштів

На Черкащині судитимуть трьох членів злочинної групи, які обвинувачуються у заволодінні майже 885 тис. грн. бюджетних коштів

У середу, 15.03.2017, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 членів злочинного угруповання за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою), ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію прес-служби прес-служби прокуратури Черкаської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що члени злочинної групи у складі: організатора – керівника одного з управлінь Черкаської міської ради та двох пособників - фізичних осіб - підприємців, маючи на меті особисте збагачення, розробили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами шляхом підписання та затвердження печаткою ФОП офіційних документів про виконання робіт по ремонту зливової каналізації у місті Черкаси. У подальшому документи передавалися до Головного управління державної казначейської служби у Черкаській області, після чого кошти перераховувались на рахунки одного з підприємців.

У результаті реалізації вказаної схеми зазначені вище особи у період з липня 2014 року до грудня 2015 року привласнили бюджетні кошти в загальній сумі майже 885 тис. грн., внаслідок чого державі завдано збитки в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області та оперативними працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Прокуратура області наполягала на обранні стосовно фізичної особи – підприємця та посадовця органу місцевого самоврядування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але Придніпровським районним судом м. Черкаси підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави та домашнього арешту відповідно, іншому приватному підприємцю – особисте зобов’язання. Вказані рішення, а також ухвала слідчого судді про відмову у відстороненні начальника управління від посади оскаржувалися прокуратурою до апеляційного суду Черкаської області.

Довідково: за вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ