Чорнобаївський район один із перших включився в програму «Теплі кредити»

Освітній семінар з енергоефективностіПро розвиток екомережі, природно-заповідного фонду, збереження біологічного та ландшафтного розмаїття району та використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами району говорили на апаратній нараді Чорнобаївської райдержадміністрації.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян райдержадміністрації.

21 березня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів щотижневу апаратну нараду за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій району та ЗМІ.

Про використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами району інформував присутніх головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко, який зазначив, що в районі діє «Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносії Чорнобаївського району на 2011-2018 роки». Укладено договори з двома кредитно-фінансовими установами: ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ Акціонерний банк «Укргазбанк». В ході реалізації програми в 2016  рік по двох банках 221 житель району отримав кредити на суму близько 4,3 млн. грн. та відшкодовано 51,4 тис.  грн. на компенсацію частини відсотків.

Виконання енергоефективних заходів дасть змогу зекономити понад 400 тис м3 природного газу, або 3,5 млн. грн. щороку.

Загалом за 2016 рік на впровадження енергозберігаючих заходів в районі бюджетними установами використано 6665,8 тис. грн., що вже в наступному році дасть змогу економити 1640 тис. м3 природного газу або близько 5600 тис. грн.

 – На п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка за участі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та профільних міністрів серед основних питань підіймалося питання енергозбереження та перехід на альтернативні джерела енергії, – зазначив Сергій Джоболда. – В проекті програми економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік, який буде розглянуто на колегії райдержадміністрації та винесено на розгляд сесії районної ради, передбачено ряд заходів по енергозбереженню і переведенню котелень на альтернативні види палива, зокрема центральної котельні Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж.  В жодній котельні, які переведено на альтернативні види палива не ліквідовано газове обладнання, воно збережене, як резервне. Крім Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ №2 та районного спортивного комплексу, в яких встановлені модульні твердопаливні котельні.

Далі очільник району наголосив на тому, що Чорнобаївський район один із перших включився в програму «Теплі кредити», проте дав доручення перевірити використання коштів взятих для проведення енергозберігаючих заходів за призначенням.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ