На Шполянщині нагородили юних талантів

Вже традиційно кожного року в кінці березня, під час весняних канікул, на базі Шполянської станції юних техніків проводиться районна виставка-конкурс науково-технічної творчості серед учнівської молоді району. Минулого року особливо відзначились і отримали призові командні місця Шполянська станція юних техніків, Будинок школяра та Шполянська школа №3-гімназія.Вже традиційно кожного року в кінці березня, під час весняних канікул, на базі Шполянської станції юних техніків проводиться районна виставка-конкурс науково-технічної творчості серед учнівської молоді району. Минулого року особливо відзначились і отримали призові командні місця Шполянська станція юних техніків, Будинок школяра та Шполянська школа №3-гімназія.

А які результати даної виставки цього року?, - про це розповіла директоа Шполянської СЮТ Лілія Усик, інформують Новини Черкас.

- Ось і підійшла до кінця цьогорічна районна виставка науково-технічної творчості, яка ще надовго запамятається всім нам оригінальністю і високим рівнем поданих робіт. Ця виставка проводиться згідно наказу відділу освіти та районної програми підтримки талановитих дітей на 2016-2017 рік. Участь приймають учні і вихованці всіх навчальних закладів району, як загальноосвітніх, так і позашкільних. Цього року взяли участь учні 10 навчальних закладів. а саме: Скотарівського, Станіславчицького, Липянського, Сигнаївського, Марянівського і Матусівського НВК №1, Шполянські міські школи №3 і №5, вихованці нашої СЮТ і школи-інтернату. Всього було представлено 186 робіт, 46 з них- відзначено грамотами відповідно І, ІІ і ІІІ місць. Варто зазначити, що роботи виконані в різноманітніх техніках і з різноманітніх матеріалів. Приємно порадували значна кількість робіт з дерева: це і випилювання, випалювання, художня різьба, художня обробка тощо. Істотно вирізнялись високим рівнем виконання роботи з художнього випилювання і випалювання учнів Станіславчицького НВК і Матусівського НВК №2(вчитель: Мірошніченко С.М.) та вихованців Шполянської станції юних техніків (кер.Бабенко В.А.).

 Також учні району дуже полюбляють поробки з природніх матеріалів. Таких робіт було найбільше: це різноманітні сувеніри, кораблі, автомобілі, картини з круп і зерна, композиції з кавових зерен і шпагату. Серед найоригінальніших і найкреативніших журі відзначили роботи учнів Шполянської школи №5 і вихованців СЮТ. 

 Яскравими і витонченими роботами з вишивки бісером і ниток порадували учні Марянівського, Липянського і Станіславчицького НВК, Шполянських шкіл №3 і №5, вихованці школи-інтернату. Серед кращих роботи Дериш Богдани (Марянівський НВК), Морозової Юлії (школа-інтернат), Кішук Каріни(Школа №3-гімназія).

Здавалось би, складне китайське мистецтво оригамі. Але в нашому районі підростають юні майстри, яким під силу найскладніші техніки. І ось, з листків паперу виростають зайчики, літаки і різноманітні казкові герої. Серед кращих у номінації "Оригамі": Косата Анна (Шполянська школа №5), Фесун Вікторія і Лобачов Едуард (Шполянська СЮТ).

Вкотре порадували своїми виробами і вихованці гончарного гуртка СЮТ (кер.Мазурик С.М.), які виготовили глечики, солянки, чашечки і сувенірні фігурки різних тварин з глини. Радує, що все більше діток навчаються цьому старовинному суто українському ремеслу.

Цікаві роботи представили і вихованці новоствореного гуртка, єдиного в області, "Ліплення з полімерної глини". Це і сережки, обручки і брелки на будь-який смак, набори прикрас для сучасних модниць. А гуртківці Кукси Л.О. (Шполянська школа №3-гімназія) представили новий вид мистецтва, який дуже сподобався членам журі, печворк.

Отже, чергова районна виставка-конкурс відбулася. Найкращі з найкращих відзначені грамотами. Дуже приємно, що з кожним роком, все більше і більше дітей і молоді представляють свої роботи на дану виставку, а отже кожен з них знайшов справу для себе, і у вільний час розвивається, здобуває цінні навички.

Висловлюємо щирі слова вдячності всім учням, які взяли участь у виставці та їх вчителям-наставникам, які гідно підготували своїх вихованців. Це: Уманець М.І. і Цвіркун В.Л. (Шполянська школа-інтернат), Кукса Л.О., Дубина В.О. і Спільніченко Т.В. (Шполянська школа №3-гімназія), Малик Ю.Г. (Марянівський НВК). Творогов в.Г. (Липянський НВК), Дашко О.В. (Скотарівський НВК), Любонько т.М. (Сигнаївський НВК), Ковтун В.Ф., Дейнега Т.В., Ксиличенко Т.О. і головко В.А. (Шполянська школа №5), Бабенко В.А., Черевко Л.О., Кардаш М.М., Курінна З.С., Усик Л.О. і Мазурик С.М. (Шполянська СЮТ). Сподіваємось, що наступного року підготують і представлять свої роботи і ті, хто з певних причин не зміг прийняти участь в цьому році. А переможців вітаємо з заслуженими відзнаками і бажаємо нових перемог, ідей і надхнення.Також, слід зазначити що учні, перед початком занять займаються гімнастикою, що надихає їх на подальшу творчу роботу та надає фізичну розрядку. 

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  2. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  3. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  4. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  5. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  6. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  7. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  8. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  9. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ