В Мельниках навчали вирощувати еко-продукти

В Мельниках навчали вирощувати еко-продуктиЕко-продукти на своїй ділянці – це легко та просто. Озброївшись таким гаслом у Мельниках учениця всесвітньо відомого агронома Зепа Хольцера навчала селян та містян новітнім методам господарювання.

Про це із посиланням на vmisti.in.ua повідомляють Новини Черкас.

Пані Олена – колишня киянка. П’ять років тому вона разом із сім’єю переїхала до села Мельники. Потреба вирощувати еко-продукти з’явилася тоді, коли її сім’я перейшла на сироїдіння. Перші кроки у сільському господарстві жінці давалися нелегко. Каже, на практичний семінар прийшла почути відповідь на багато запитань.

- Я думаю, може, вже забула щось, може, щось упустила. Тому, я прийшла поновити знання, і побачити те, що я вмію. На таких семінарах, де можна зробити щось своїми руками, я ніколи раніше не була, - розповіла учасниця семінару Олена Коваленко.

Учасників семінару навчали пермакультурі – науці, яка сповідує господарювання у гармонії з природою. Суть технології у мінімальному втручанні в процес росту рослин та повній відмові від сільськогосподарської хімії. Своїми знаннями із присутніми поділилася учениця агронома-революціонера Зепа Хольцера Тетяна Динер. Упродовж 12 років вона вивчала ази ведення природного сільського господарства у Німеччині та Австрії.

- Я поступово навчалась, часто обдумувала те, чи потрібно мені здобувати професію еколога або агронома, але зрозуміла, що зараз в інститутах викладають все те, що сприяє знищенню природи. Я зрозуміла, що цей досвід буде негативним. Я зрозуміла, що краще вчитися на практиці, на досвіді людей, які люблять роботу, якою вони займаються, - зазначила агроном Тетяна Динер.

За принципами пермакультури сіяти овочі, якщо це дозволяють кліматичні умови, слід у так звані високі грядки – півтораметрові насипи чорнозему та компосту.

Еко-обійстя упровдовж 6 років розбудовує пан Володимир. Доторкнутися до природи і вирощувати продукти без зайвих зусиль – було його мрією.

- Ми самі з'явилися з природи і нам треба її поважати. Поважати її такою як вона є. І якщо нам треба щось їсти, то треба отримувати цю їжу якомога природнішими способами. Якщо кожен з нас виділить хоча б по три години на тиждень і зможе щось робити сам для себе, то нам вже не буде потрібно така кількість продуктів, в якій ми її купуємо з Китаю, - розповів господар еко-обійстя Володимир Дибенко.

Учасникам семінару розповідали, як з піщаної, солончакової землі, можна зібрати хороший врожай. Учасники почерпнули чимало корисних ідей.

- Я взагалі дуже натхненна ідеєю природосообразного використання і сама цікавлюся здоровим способом життя років, - зазначила учасниця семінару Анастасія.

Наразі на еко-обійсті у полі є одна автентична хатинка. Пан Володимир сподівається, що невдовзі йому вдасться побудувати ще декілька, щоб мати змогу не лише ділитися з містянами досвідом на таких семінарах, а й приймати їх на відпочинок серед природи.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ