У Каневі вшановували «Дніпробуд»

У п’ятницю, 12 травня, до Канева з’їхалося багато поважних гостей, адже саме тут, в Канівському будинку культури, відзначала свій 90-річний ювілей відома будівельна організація «Дніпробуд».

У п’ятницю, 12 травня, до Канева з’їхалося багато поважних гостей, адже саме тут, в Канівському будинку культури, відзначала свій 90-річний ювілей відома будівельна організація «Дніпробуд».

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

У залі зібралися як нинішні працівники ПрАТ «Канів-Дніпробуд», так і ветерани «Дніпробуду». Привітати ювілярів приїхало багато бажаючих, серед них, зокрема, Генеральний директор холдингу «Енергетично-дорожнє будівництво» Володимир Хмарук, заступник голови ПАТ «Укргідроенерго» Юрій Литвиненко, народний гідроенергетик, герой України, почесний житель міста Канів Семен Поташник, заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко, заступник голови Черкаської облради Вадим Гайович та інші. Всі вони мали змогу здійснити віртуальну мандрівку в славне минуле будівельної організації – від часів створення «Дніпробуду» і масштабного зведення гідроелектростанцій на Дніпрі до періоду активної розбудови Канева.

- Для Канева «Дніпробуд» – без перебільшення творець сучасної історії міста, - зауважив у своєму вітальному слові Канівський міський голова Ігор Ренькас. - Напередодні ми з товаришами намагалися скласти перелік об’єктів міста, які побудовані дніпробудівцями. Однак, значно простіше було визначитись з тими будовами, що виконані усіма іншими будівельними організаціями разом. Фактично саме дніпробудівці збудували новий Канів.

До 1964-го року в Каневі проживало близько 7 тисяч осіб. Менше ніж за 30 років населення міста зросло в чотири рази. Окрім Канівської ГЕС активно будувалися потужні підприємства, зводилися житлові мікрорайони, заклади освіти, медицини, об’єкти відпочинку... Не зважаючи на масштабність будівельних робіт, будівельники зуміли зберегти унікальну географію стародавніх канівських вулиць і майданів. Вони буквально вписували оригінальні проекти в канівські гори, поєднуючи гармонію природи та блага цивілізації.

За вагомий внесок у розвиток міста, за розбудову міської інфраструктури та з нагоди ювілею І. Ренькас нагородив ПрАТ «Канів-Дніпробуд» почесною відзнакою міського голови «За заслуги перед містом Канів». За вагомий особистий внесок у розвиток міста Канева, піднесення його статусу на загальнодержавному та міжнародному рівні, в знак визнання заслуг перед громадою міста на ниві професійної та громадської діяльності почесною відзнакою міського голови «За заслуги перед містом Канів» був нагороджений і головний інженер ПрАТ «Канів-Дніпробуд» Василь Коломієць.

Окрім вітальних слів та подарунків до свята був підготовлений яскравий концерт за участі народних артистів України Леся Задніпровського, Олександра Романенка, заслужених артистів України Валерія Астахова, Назара Задніпровського, заслуженої артистки України і Польщі Анни Сингаївської, солістів Державного академічного театру опери та балету ім.Т.Шевченка та творчих колективів Канівського коледжу культури і мистецтв. Родзинкою вечора були виступи відомих артистів вітчизняної естради Алли Кудлай та Петі Чорного.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ