Директор ОЦЗ про співпрацю з місцевими роботодавцями

Директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко про співпрацю обласної служби зайнятості з місцевими роботодавцями з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці:

Директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко про співпрацю обласної служби зайнятості з місцевими роботодавцями з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці:

«Протягом січня-квітня 2017 року спостерігалося зменшення навантаження на зареєстрованому ринку праці. З початку року послугами обласної служби зайнятості скористалися 33,3 тис. безробітних, що на 13,7 % менше, ніж у січні - квітні 2016 року.

Налагодження тісної співпраці з роботодавцями сприяло зростанню кількості роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області щодо задоволення кадрових потреб. З початку року 3,9 тис. роботодавців заявили про потребу в працівниках. Всього протягом 4-х місяців надійшло 10,4 тис. вакансій, що на 8,2 % більше, ніж за відповідний період минулого року. За цей період укомплектовано понад 12,8 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 87,5 %, по Україні – 71,5 %.

Зокрема суттєво збільшився середній розмір заробітної плати за вакансіями, які були заявлені до укомплектування. Так, якщо минулого року він становив 2,4 тис. грн., то за вакансіями, заявленими з початку цього року, середній розмір зарплати становить  майже 3,9 тис. грн.

Застосування нових підходів в організації роботи з клієнтами (використання відіорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців, співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його), сприяють збільшенню чисельності осіб працевлаштованих до набуття статусу безробітного та скороченню тривалості зареєстрованого безробіття.

У січні-квітні 4,6 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до центрів зайнятості (в 1,5 рази більше, ніж за 4 місяці минулого року, по Україні – 134,2 % до 4 міс. 2016 року), а тривалість зареєстрованого безробіття скоротилась на 8 днів.

Також службою зайнятості проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота як серед роботодавців, так і серед населення, щодо необхідності та переваг легальної зайнятості. Так, з початку поточного року проведено 315 семінарів, в яких взяли участь понад 4,3 тис. роботодавців. На ці семінари запрошуються представники управління держпраці. Під час таких зустрічей піднімаються питання легального працевлаштування, виплати зарплати, відповідальності роботодавців у разі порушення трудового законодавства. У січні - квітні проведено 124 семінари за участю представників держпраці, в яких взяли участь понад 1 800 роботодавців».

Новини Черкас, за інформацією відділу організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ