Виконком не погодив підвищення вартості проїзду в міському транспорті Канева

Ознайомитися з результатами моніторингу, проведеного в міському транспорті, та переглянути діючі тарифи на послуги автоперевезення пасажирів в місті Канів члени виконавчого комітету зібралися на позачергове засідання в середу, 31 травня

Вартість проїзду в міському транспорті залишається в розмірі 3,50 грн. Виконком не погодив підвищення до 4-ох гривень, але деякі пільговики тепер будуть платити.

Ознайомитися з результатами моніторингу, проведеного в міському транспорті, та переглянути діючі тарифи на послуги автоперевезення пасажирів в місті Канів члени виконавчого комітету зібралися на позачергове засідання в середу, 31 травня, повідомляють Новини Черкас.

Нагадаємо, ще в березні ц.р. директор ТОВ «М+М», що займається місцевими перевезеннями, Євген Маланчев порушив питання щодо підвищення вартості проїзду в міському транспорті з 3,50 гривень до 4-ох. Мовляв, вартість пального зросла більше ніж на 20%, також зросли заробітна плата, витрати на комунальні послуги тощо.

Утім, члени виконкому вирішили розгляд цього питання перенести, у зв’язку з проведенням цими днями моніторингу перевезення пасажирів в міському транспорті, і зустрітися вже маючи результати проведеного аналізу.

31 травня ц.р. на позачерговому засіданні виконкому із результатами моніторингу, який проходив з 23 по 28 травня ц.р. в усіх автобусах і по всіх маршрутах, присутніх ознайомив виконуючий обов’язки керуючого справами виконкому Володимир Святелик.

- За результатами бачимо, що за 6 днів загальна кількість перевезених пасажирів - 43 987. З них: 3128 квитків було видано за нижчим тарифом (2 грн. - школярі), а 19312 квитків – вартістю 3,50 грн. Також було підраховано 21547 пасажирів-пільговиків, що становить 48,98% від загальної кількості. В середньому за місяць перевозиться близько 220 тисяч пасажирів, – озвучив цифри Святелик.

Безкоштовний проїзд пільговиків щороку компенсується з міського бюджету. У цьому році ця сума складає 1 млн. 200 тис. грн. Разом з тим, виходить, що насправді пільговики користуються послугами автоперевезення значно більше – близько 80-ти тисяч пасажирів.

- Якщо відмінити пільги, щоб 3,50 грн. за проїзд платили усі пасажири, без виключення, то підвищувати тариф не було б потреби, але це заборонено законодавством, - говорить перевізник. 

- Нам не вигідно піднімати тариф, - зізнався міський голова Ігор Ренькас. - Ми всі знаємо, які у наших жителів пенсії і які витрати на прожиття. Тому прошу ввійти в положення і почекати бодай до жовтня ц.р., коли пройде обіцяне підвищення пенсійних нарахувань.

Водночас, щоб полегшити підприємству ситуацію, що склалася,  автоперевізник запропонував виключити з переліку пільговиків, що мають право на безкоштовний проїзд, осіб, які є інвалідами ІІІ групи, оскільки це була місцева ініціатива, а за чинним законодавством представники цієї категорії туди не входять. Це дасть підприємству додатковий дохід і вони зможуть ще деякий час «триматися на плаву». За словами начальника управління соцзахисту Анатолія Пилипенка, у Каневі 485 осіб мають ІІІ групу інвалідності.

Відтак, проект рішення «Про приведення у відповідність регульованого тарифу на міських автобусних маршрутах загального користування №1, №2, №4, №5 в м.Канів», яким передбачалося з 1 червня ц.р. затвердження вартості проїзду в розмірі 4 гривні, було поставлено на голосування. Однак рішення не набрало більшості голосів: 5 – «за», 3 – «утримались». Потому члени виконкому одноголосно підтримали пропозицію виключити з переліку пільгових категорій, що мають право на безкоштовний проїзд в міському транспорті, інвалідів ІІІ групи.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ