Громада села Леськи відзначила День села

танок14 грудня жителі села Леськи святкували день народження свого населеного пункту. І неважливо, що дата цьогоріч не ювілейна – 288 років з дня заснування. Всім було весело і по-домашньому затишно.

Як зізнаються самі леськівчани, цей захід став не просто даниною традиції, а справжнім дійством. Зуміли працівники будинку культури, виконавчий комітет сільської ради залучити до святкування всю громаду.

– Щороку намагаємося придумати щось новеньке. Ось і цьогорічне дійство стало сюрпризом для наших односельців, що відзначили свій золотий ювілей подружнього життя, молодих сімей, які нещодавно стали на весільний рушник, а також наших найменших леськівчан, яких на сорок осіб цьогоріч стало більше, – розповідає керівник будинку культури Тетяна Савісько. – Вони отримали і привітання і подарунки від виконавчого комітету сільської ради.

Господарі та гості свята у фойє будинку культури змогли оглянути виставку декоративно-прикладного мистецтва, організовану жителями села. Вишивані роботи представили Тамара Мигаленко, Віталіна Невмивака, Ганна В’юник. Справжні витвори мистецтва продемонстрували вихованці Станції юних натуралістів та учні загальноосвітньої школи. Не тільки оглянути, а й скуштувати свої «медові смаколики» односельцям запропонував учасник багатьох всеукраїнських конкурсів бджолярі та медоварів – Дмитро Білоус.

Головна ж родзинка села – в його численних легендах і переказах, а також в автентичних народних піснях, які передаються з покоління в покоління. Саме пісні, які звучали у виконанні вокалістів, самодіяльного аматорського народного хору «Леськівчани», художній керівник якого Віктор Сергієнко, та художні постановки зразкового танцювального колективу «Едельвейс», де керівником працює вже багато років поспіль Валентина Буркацька, а ще дитячого ансамблю «Веселка» і стали основним обрамленням свята. Саме їхні виступи стали запорукою гарного настрою присутніх на святковому концерті.

День села – зручний привід для подарунків та подяк. Сільська громада отримала цінні подарунки від керівника СТОВ «Агро-Старт» Тетяни Бас.

– Як будуть умови і можливість працювати, то й діти будуть народжуватися, і соціальна сфера буде розвиватися, – зазначив у вітальній промові сільський голова Микола Бас – А жителі Лесьок працювати вміють. Підтвердженням цьому – нещодавно реконструйована амбулаторія. Справді, не покладаючи рук трудилися там наші славні будівельники Іван Пархоменко та Іван Шпак. Активно допомагають громаді села будувати та розвивати соціальну інфраструктуру депутат районної ради Олексій Собко (до речі, за його сприяння, незабаром Леськівська сільська рада отримає офіційний веб-сайт села), керівники ПП «Леськівський консервний завод» Володимир Козаченко та Олександр Красюк. У скрутний для країни час – благодійником для наших воїнів в АТО став Микола Теплуха.

Добрим словом подяки згадали леськівчани і самих воїнів-односельців, що зараз боронять східні кордони нашої країни. Театралізоване дійство на тему миру в країні з відеорепортажем присутнім представили учні загальноосвітньої школи, директор якої Григорій Баранник. У фойє будинку культури організатори дійства облаштували скриньки для збору пожертв на АТО. На зібрані кошти леськівчани планують придбати військове оснащення для своїх хлопців, що воюють на Сході.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ