У Шполянській міській раді відбулись громадські слухання

У Шполянській міській раді відбулись громадські слухання

У Шполі має з’явитись меморіал пам’яті загиблим учасникам АТО, який назавжди увіковічнить героїчні подвиги українських солдат, що відстоювали незалежність і територіальну цілісність на сході України.

Про це повідомив заступник міського голови Сергій Заєць під час громадського слухання, яке відбулось 27 червня в сесійній залі міської ради, повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Слухання пройшли за участю голови Шполянської міської ОТГ Сергія Кравченка, членів виконавчого комітету міської ради, депутатів, учасників бойових дій у зоні АТО, представників громадських організацій та громадськості. Під час засідання присутні обговорили питання щодо встановлення пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції в східних областях України по вулиці Лозуватській у місті Шпола (обабіч недіючого фонтану, біля міського парку дитячого дозвілля).

У ході засідання заступник міського голови зазначив, що думки громадян вивчали понад півроку. Очільник міської громади Сергій Кравченко неодноразово зустрічався за «круглим столом» із ветеранами бойових дій у зоні АТО, представниками громадських організацій та містянами,

- Спочатку обговорювали п’ять запропонованих пропозицій, щодо встановлення меморіалу пам’яті учасникам АТО у середмісті Шполи. Зокрема, біля Храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП, на місці колишньої дошки пошани біля приміщення кондитерської фабрики, поміж будівлями готелю «Шпола-Центр» та ККЗ «Космос» по вулиці Соборній, у міському парку Слави та основній пропозиції, на якій зупинилась думка більшості громадян – поруч недіючого фонтану по вулиці Лозуватській, біля міського парку дитячого дозвілля, - нагадав Сергій Заєць.

За словами заступника голови РО «Спілки учасників АТО» Олега Слободяника, доцільніше розташувати пам’ятний знак біля дитячого парку тому, що це сприятиме патріотичному вихованню підростаючих громадян України, по-друге – зручно для проведення масових заходів та покладань, адже місце має розширену територію, де може розміститись велика кількість людей, по-третє – згодом біля меморіалу можна утворити цілий сквер для відпочинку містян та гостей громади.

До участі у громадському слуханні зареєструвались 44 особи. Згідно процедури проведення, обрали головуючого зібрання – Олексія Пірогова, членів лічильної комісії у складі 3-х осіб: Сергія Ткаченка, Сергія Кепші та Сергія Кисленка та секретаря – Наталію Пресліцьку.

За абсолютною більшістю голосів (а саме, 43 голоси, 1 – утримався) учасники засідання прийняли позитивне рішення щодо встановлення пам’ятного знаку по вулиці Лозуватській у м. Шпола учасникам АТО у східних областях України.

Сам же очільник міської громади Сергій Кравченко вважає, що громадські слухання – один з потужних механізмів так званої демократії участі, діалог між владою та громадою. Цей механізм поширений у більшості демократичних країн.

- Я особисто, і моя команда тримаємось однієї із обіцянок, яку дали своїм виборцям ще наприкінці 2015 року. А саме, дотримуватись принципів демократичності у вирішенні всіх хвилюючих питань міста чи громади, шляхом проведення громадських слухань і обговорень, - говорить міський голова. – Адже перш за все наші виборці, а також співробітники й партнери дуже поважають і цінують керівника за виконані обіцянки. І приємно від того, коли люди нам довіряють і впевнені,  за те, що справи громади будуть йти на краще.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ