Громада Ватутіного мітингувала проти перейменування міста

Сьогодні вранці перед приміщенням міської ради відбулася акція протесту проти перейменування міста Ватутіне, організована первинною організацією ветеранів-шахтарів. З учасниками мітингу зустрілися міський голова Олександр Лисюк, депутати міської ради, голова міської організації ветеранів Наталія Котик, голова первинної організації ветеранів-шахтарів В’ячеслав Бєлозьоров.Сьогодні вранці перед приміщенням міської ради відбулася акція протесту проти перейменування міста Ватутіне, організована первинною організацією ветеранів-шахтарів. З учасниками мітингу зустрілися міський голова Олександр Лисюк, депутати міської ради, голова міської організації ветеранів Наталія Котик, голова первинної організації ветеранів-шахтарів В’ячеслав Бєлозьоров.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Розпочав мітинг своїм виступом голова первинної організації ветеранів – шахтарів В’ячеслав Бєлозьоров, який розповів про умови, в яких відбувалося будівництво нашого міста, про життя та діяльність Генерала армії Миколи Ватутіна та про його військові заслуги. В’ячеслав Ілліч наголосив, що наше місто носить ім’я людини, яка визволяла нашу землю від німець-фашистських завойовників. Микола Ватутін більшу частину свого життя провів на Україні, і загинув визволяючи її.

Міський голова Олександр Лисюк зазначив, що процедура виконання Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" була розпочата за попередньої каденції депутатів та міського голови, а завершення цього процесу відбувалося під його керівництвом. Олександр Борисович повідомив, щодо постаті Генерала Ватутіна за роз’ясненнями зверталися до інститут національної пам’яті. Згідно рекомендацій, які надійшли, його прізвище не підлягає під дію вище зазначеного Закону. Тому змінювати назву міста не було потреби. Олександр Борисович роз’яснив присутнім, які фінансові витрати несе зміна назви міста для населення, для підприємств та організацій, особливо для тих, які експортують свою продукцію за кордон. «На це потрібно звернути особливу увагу»,- зазначив міський голова.

Перед учасниками зібрання виступили депутати міської ради Ганна Тростянська та Алла Басюра, які повідомили про роботу, яку вони провели на своїх округах з вивчення думки виборців щодо перейменування міста та зазначили, що за отриманими на даний час результатами переважна більшість мешканці міста не підтримують пропозицію громадської організації «Ветеранів АТО та волонтерів Ватутінської громади» щодо перейменування міста.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко озвучила попередні результати вивчення громадської думки щодо перейменування міста, які проведені в колективах підприємств, установ, організацій та серед жителів міста за місцем проживання або за особистим зверненням до відділу, де вони підписували опитувальні листи. Зокрема вона повідомила, що без врахування результатів опитування депутатами, відділом отримано думку 2420 мешканців міста. Із них 5 осіб за перейменування, 11 не визначились із думкою. Всі інші ініціативу про перейменування не підтримують.

На завершення мітингу голова міської організації ветеранів Наталія Котик зачитала резолюцію зібрання, з текстом якої можна ознайомитись ТУТ.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ