У Шполі відбулося громадське слухання щодо перейменування вулиці Агатангела Кримського

26 червня у сесійній залі міської ради відбулось громадське слухання по обговоренню питання перейменування вулиці і провулка Агатангела Кримського на вулицю Травнева і провулок Травневий. Шполянська міська рада ініціювала дане слухання на численні прохання та звернення від жителів вулиці та провулка.26 червня у сесійній залі міської ради відбулось громадське слухання по обговоренню питання перейменування вулиці і провулка Агатангела Кримського на вулицю Травнева і провулок Травневий. Шполянська міська рада ініціювала дане слухання на численні прохання та звернення від жителів вулиці та провулка.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

У громадському слуханні взяли участь представники міської влади, депутати, представники громадських організацій, місцеві ЗМІ та містяни.

Відомо, що 18 травня 2016 року голова Черкаської облдержадміністрації підписав розпорядження «Про перейменування об’єктів топоніміки Черкаської області» згідно якого, у Шполі перейменовано вулицю та провулок 1 Травня на вулицю та провулок Агатангела Кримського.

Проте рішення обласної топонімічної комісії присвоїти одній зі шполянських вулиць ім’я надзвичайно талановитого українського вченого, академіка Агатангела Кримського не знайшло підтримки у самих мешканців вулиці. Тамтешні жителі мотивують це тим, що в розмові складно вимовляти її назву, а про заслуги А. Кримського перед українським народом взагалі нічого не знають.

За словами голови вуличного комітету Анатолія Маєтного, переважна більшість мешканців вулиці Агатангела Кримського пенсіонери та люди старшого покоління, які звикли жити ще за старими звичаями та принципами. І вони не бажають змінювати стару назву вулиці на ту, яку їй присвоїли розпорядженням обласного голови.

- Я неодноразово проводив вуличні збори із жителями. Вислухав різні думки від людей. Потому проаналізувавши всі пропозиції ми разом вирішили змінити стару назву рідної вулиці 1 Травня на Травневу, - повідомив під час слухання Анатолій Маєтний.

В процесі проведення громадських слухань у міській раді звучали й інші пропозиції від представників громадянського суспільства.

Так, Олексій Пірогов, представник обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» висловив думку, що іменами таких видатних діячів України, та ще й до того ж земляків (А. Кримський проживав у м. Звенигородці), як Агатангел Кримський повинна називатись не одна вулиця у державі. 

Таким чином, опісля тривалої полеміки щодо перейменування міської вулиці остаточне рішення громадського слухання не прийняли.

Як повідомив Сергій Заєць, заступник міського голови з питань виконавчих органів ради, слухання перенесли на наступний день і визначили для всіх зручний час.

- 27 червня ми з членами виконавчого комітету та депутатами міської ради здійснили виїзд до мешканців вулиці Агатангела Кримського та продовжили процедуру громадського слухання, - зазначає заступник міського голови. – Такими діями ми отримали ефективний результат, адже свою думку висловили навіть ті люди, які не мають фізичної можливості прийти до сесійної зали міської ради.- 27 червня ми з членами виконавчого комітету та депутатами міської ради здійснили виїзд до мешканців вулиці Агатангела Кримського та продовжили процедуру громадського слухання, - зазначає заступник міського голови. – Такими діями ми отримали ефективний результат, адже свою думку висловили навіть ті люди, які не мають фізичної можливості прийти до сесійної зали міської ради.

Отже, за волевиявленням мешканців вулиці та провулка Агатангела Кримського у місті Шпола було прийняте остаточне рішення перейменувати вулицю та провулок Агатангела Кримського на вулицю Травневу та провулок Травневий.

Відтепер тамтешні жителі чекають від депутатів міської об’єднаної територіальної громади схвалення їхнього рішення на черговій сесії міської ради VIII скликання, яка незабаром відбудеться.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ