У Черкаси повертається «ЧЕчитка»

Більше детективів та ширший вибір видань. У Черкасах вдруге стартує «ЧЕчитка» від ГО «Книжковий маестро». Це літературний проект, який дає змогу черкасцям прочитати найсвіжіші новинки сучасної української літератури безкоштовно. Головна умова – заповнити анкету та лишити невеликий відгук про видання.

У Черкасах вдруге стартує «ЧЕчитка» від ГО «Книжковий маестро». Це літературний проект, який дає змогу черкасцям прочитати найсвіжіші новинки сучасної української літератури безкоштовно

«ЧЕчитка-2» стартує з літа, тобто раніше, ніж минулорічна (попередній конкурс починався із листопада 2016 року). Все – аби продовжити час на прочитання видань та охопити ще більше читачів, пише Інфоміст, повідомляють Новини Черкас.

– Цьогоріч ми більш ретельно підійшли до вибору книг, – говорить голова «Книжкового маестро» Людмила Фіть. – Якщо раніше вибір видань був спонтанним, адже ми покладалися на рекомендації видавництв, то в цей раз ми звернулися до експертів та критиків, які радили, що обрати. Зокрема, нам допомагала Тетяна Трофименко – одна з найбільш авторитетних критиків України. І так сталось, що багато видань, які пропонуємо для читання – детективного жанру (попередньо була лише одна книга). Напевно, це пов’язано з тим, що цей жанр нині активно розвивається. Зараз маємо сім книг, двоє з яких – від черкаських авторів. Усі – 2017 року, адже хочемо долучати наших читачів саме до найсвіжішої української літератури.

До читання «Книжковий маестро» на цей час пропонує такі видання: Олександра Ірванця «Харків 1938», Владислава Івченка «Детективна агенція «Буря і натиск», Володимира Єрмоленка «Ловець Океану», Тетяни Брукс «Ожеледиця», Назара Вівчарика «П’ятеро як один», Олександра Шелепала «На кордоні ходять чорні пси», Дари Корній «Місячне насіння». Втім список, зазначають організатори, ще буде поповнюватися.

– Ще очікуємо видання Любки Дереша. Велике поповнення у назвах буде після Львівського форуму, – говорить Людмила Фіть. – Також, хочемо щоб і черкасці нам пропонували, що хочуть прочитати. Запропонувати видання можна у нашій спільноті «ЧЕчитка» у Фейсбуці. Але лише сучасних українських авторів. Роздумували, щоб брати перекладні видання до конкурсу, але поки рано. Також були пропозиції і про дитячу «ЧЕчитку». Втім, її важче організувати, адже видання треба пристосовувати під конкретний вік. Тому не ризикнули.

Для об’єктивнішого оцінювання видань – цьогоріч пропонуватимуть черкасцям прочитати максимальну кількість назв із запропонованих. Щоб кожен міг обрати для себе фаворита. Весь перелік книг доступний безкоштовно. Натомість – варто лише заповнити паперову або онлайн анкету і лишити в мережі невеликий відгук про видання.

– Кошти на придбання видань цього разу збирали всім миром, – додає Людмила Фіть. – Якщо раніше це були здебільшого фінанси «Книжкового маестро» і друзів, цього разу за допомогою ми звернулися до черкащан. І вони нас підтримали. На цей момент зібрали майже тисячу вісімсот гривень. Грошей поки вистачило на все, а після Форуму будемо знову просить (посміхається). Назустріч нам ішли й видавництва. Деякі робили знижки, а деякі взагалі подарували видання, як наприклад «Мандрівець» та «КМ-БУКС». Це дуже приємно, адже саме так помічаєш, що робиш потрібну справу.

Отримати книгу, як і подивитися всю необхідну інформацію та знайти анкету можна на сторінці «ЧЕчитки» у Фейсбуці.

Пілотний конкурс читацьких смаків зібрав дев’ять назв та півтисячі учасників. Переможців оголосили на Книжковому фестивалі, який у квітні відбувся в Черкасах. Кращим стало видання Ірен Роздобудько «Тут і тепер».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ