Безстрокова акція триває в місті Жашкові

У Жашкові проводиться безстрокова акція з використанням наметів та інформаційного стенду з метою вираження особистого незадоволення учасників акції роботою протиепізоотичної комісії при Жашківській районній державній адміністрації та її рішеннями, щодо недопущення розповсюдження АЧС в Жашківському районі. Організатори акції до проведення відповідних заходів задіюють членів ГО «Козацтво», учасників АТО та працівників ринку.28 липня 2017 року до Жашківської міської ради надійшло повідомлення від власника ринку «Чародій» В.В. Поліщука, що з 12-00 год. 29 липня 2017 року проводиться безстрокова акція з використанням наметів та інформаційного стенду з метою вираження особистого незадоволення учасників акції роботою протиепізоотичної комісії при Жашківській районній державній адміністрації та її рішеннями, щодо недопущення розповсюдження АЧС в Жашківському районі. Організатори акції до проведення відповідних заходів задіюють членів ГО «Козацтво», учасників АТО та працівників ринку.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у Жашківській РДА.

В акції беруть участь близько 10 учасників.

Голова райдержадміністрації Сергій Бойко зустрівся з організаторами і учасниками акції та ознайомився із вимогами мітингувальників.

Репортаж телестудії:

ДЕРЖАВНА НАДЗВИЧАЙНА ПРОТИЕПІЗООТИЧНА КОМІСІЯ

ПРИ ЖАШКІВСЬКІЙ РДА

Протокол №5

позачергового засідання ДНПК при Жашківській РДА

від 25.07.2017

Склад державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністраці' (далі —ДНПК):

Барабані Юрій Володимирович - перший заступник голови районної державної адміністрації, голова комісії

Безглавенко Анатолій Леонідович - виконувач обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби в Жашківському районі, заступник голови комісії (за згодою)

Загородня Алла Василівна - головний спеціаліст управління Держпродспоживслужби в Жашківсьому районі, секретар комісії (за згодою)

Члени комісії:

Бішук Руслан Володимирович - начальник районного сектору УДСНС України в Черкаській області (за згодою)

Вініцький Ігор Миколайович - начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Управління Держпродспоживслужби в Жашківському районі (за згодою)

Загребельна Галина Іванівна - начальник фінансового управління районної державної адміністрації

Ломачинська Тетяна Олександрівна - головний спеціаліст сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи районної державної адміністрації

Мандибура Анатолій Трохимович - голова районного товариства мисливців та рибалок (за згодою)

Мельник Ігор Миколайович - головний лікар Жашківської центральної районної лікарні

Сороколіт Іван Степанович - начальник сектору кримінальної поліції Жашківського відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області (за згодою)

Троян Валентина Іванівна - начальник управління агропромислового

розвитку районної державної адміністрації

Цибровський Ігор Андрійович - міський голова (за згодою)

Присутні: члени комісії

Безглавенко А.Л., Загородня A.B. (секретар комісії), Бішук Р.В., Вініцький І.М., Загребельна Г.І., Ломачинська Т.О., Мельник 1.М., Мандибура А.Т., Сороколіт І.С., Троян В.І.Дибровський I.A.

Запрошені:

Голова Жашківської РДА Бойко С.Ф

Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Кобаль Б.І.

Заступник завідувідуючого науково-дослідного відділу епізоотологічного моніторингу та оцінки ризику ДНДІЛДВСЕ м. Київ Свідерський B.C. Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Бойко А.Ф.

Начальник Жашківської РДЛВМ Поліщук В.М.

Директор ринку «Чародій» Поліщук В.В.

Директор райветлабораторії Церковнюк Л.М.

Голова правління Жашківського районного споживчого товариства Маринкевич С.О.

Голова споживчого товариства «Худобозабійний пункт» Сірман В.В.

Голова споживчого товариства «Жашківський ринок» Рябцун А.П.

Порядок денний:

  1. Про хід виконання рішень протоколу №4 ДНПК від 20.07.2017 р.
  2. Про внесення змін та доповнень до Плану заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на АЧС в Жашківському районі та до координаційної (робочої) групи.
  3. Про визначення меж зон захисту і спостереження.

Слухали:

Бойко С.Ф. - голову Жашківської РДА, який доповів про його зустріч з громадою міста, щодо виявленого випадку Африканської чуми свиней (далі АЧС).

 

Барабаша Ю.В. - першого заступника голови районної державної адміністрації, голову комісії, який оголосив порядок денний засідання комісії ДНТЖ та зміни в складі комісії. Ознайомив присутніх з листом Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області від 20.07 2017 р. № 2339, у якому зазначається, що згідю звіту про результати дослідження випробувального центру ДНДІЛДВСЕ від 19.07.2017 р. № 005703 п/м 17 , підтверджено діагноз на АЧС від трупа свиноматки, знайденого на обочині траси Київ - Одеса (146,3 км), прилеглого до Жашківського району. Доповів про виконання прийнятих рішень згідно протоколу №4 від 20.07.2017 р. ДНПК .

Безглавенка А.Л. - в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Жашківському районі, який звернув увагу на епізооті чну ситуацію по АЧС в Україні та дав відповіді на питання громадян щодо плану заходів по ліквідації та недопущенню поширення захворювання свиней на АЧС на території району.

Барабаша Ю.В, який розповів про випадок порушення громадського порядку біля ринку "Чародій" у зв’язку із введенням карантинних заходів в ніч з 22 на 23.07.2017 р.

Також зазначив про необхідність внесення змін та доповнень до Плану заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на АЧС в Жашківському районі та доповів про зміни в складі координаційної (робочої) групи.

Кобаль Б.І. - директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, який розповів історію виникнення та динаміку поширення АЧС на території України. Продемонстровано слайди з картами епізоотичних вогнищ АЧС в країні та наголосив про основні проблеми подолання епізоотії АЧС в Україні.

Свідерський В.С - заступник завідувідуючого науково-дослідного відділу епізоотологічного моніторингу та оцінки ризику ДНДІЛДВСЕ м. Київ, який доповів про комплекс заходів щодо недопущення поширення АЧС, про основні джерела перенесення АЧС, та високий європейський рівень лабораторної діагностики АЧС в Україні.

Барабаша Ю.В., який зазначив про визначення меж зон захисту і зон спостереження, (нагляду) від зони епізоотичного вогнища на території Жашківського району.

Кобаль Б.І. зазначив, що при визначенні меж зони захисту та зони спостереження (нагляду) необхідно врахувати зони ризику та розташування об’єктів господарювання.

В обговоренні взяли участь: власник ринку "Чародій" Поліщук В.В. та підприємці Жашківського району.

Комісія вирішила:

  1. Визнати таким, що втратив чинність пункт рішення ДНПК від 20.07.2017 (протокол №4).
  1. Пункт 2 рішення ДНПК від 20.07.2017 р. (протокол №4) викласти в такій редакції:«2. Встановити зону захисту (зона на території, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем радіусом, не менше 3 км, але не більше 10 км): місто Жашків, села Леміщиха, Литвинівка; та зону спостереження (територія радіусом до 10 км від зовнішніх меж зони захисту): села Тихий Хутір, Скибин, приймаючи до уваги особливості ведення господарської діяльності щодо розведення, утримання, реалізації свиней та продуктів з них».
  1. Затвердити карту зони захисту та зони спостереження (додається).
  2. Заборонити в зоні захисту та зоні спостереження торгівлю живими свинями та продуктами з них на ринках, підприємствах торгівлі та громадського харчування усіх форм власності та спеціалізованих торгових точках.
  3. Міського та сільських голів сіл району, зобов’язати посилити заходи щодо попередження поширення АЧС, попередити населення про ситуацію, що склалася в районі. Повідомити районну державну адміністрацію Ставищенського району Київської області про виявлений випадок АЧС в Жашківському районі.
  4. Пункт 4 рішення ДНПК від 20.07.2017 р. (протокол №4) викласти в такій редакції: "4. Затвердити План заходів щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання свиней на африканську чуму на території м. Жашків та Жашківського району (що додається)
  1. Забезпечити виконання протиепізоотичних заходів відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 07.03.2017 № 111.
  2. Затвердити новий склад координаційної (робочої) групи:

Барабаш Юрій Володимирович - перший заступник голови Жашківської РДА, голова координаційної групи, Безглавенко Анатолій Леонідович - в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Жашківському районі.

Бішук Руслан Володимирович - начальник районного сектору УДСНС України в Черкаській області

Вініцький Ігор Миколайович - начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Управління Держпродспоживслужби в Жашківському районі

Поліщук Владислав Миколайович - начальник Жашківської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Сороколіт Іван Степанович - начальник сектору кримінальної поліції Жашківського відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області.

  1. Через засоби масової інформації Жашківського району (ТРК «Жасмін», газета «Жашківщина»), сайт Жашківської РДА проводити роз’яснювально-інформаційну роботу серед населення щодо недопущення поширення АЧС. Попередити поштові відділення Жашківського району, щоб не приймали продукти свинарства.

10. Зобов’язати управління агропромислового розвитку райдержадміністрації та сектор внутрішньої політики апарату РДА повідомити всіх відповідальних та задіяних осіб, підприємств, установ та організацій району про затверджені заходи щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання свиней на африканську чуму на території м. Жашків та Жашківського району.

Рішення приймалося шляхом відкритого голосування членів комісії, голосували;за 10 осіб, проти 0, утрималось 0, не голосували 2 особи.

Голова комісії Ю.В. Барабаш

Секретар: А.В. Загородня

 

ПЛАН ЗАХОДІВ щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання свиней на африканську чуму на території м. Жашків та Жашківського району

з/

п

Найменування заходів

Термін в и к о н а н н я

Відповідальні за виконання

В зоні епізоотичного вогнища

1.

Визначити об’єктом епізоотичного вогнища - узбіччя траси Київ-Одеса, де був виявлений інфікований об’єкт: близько 3 м від автотраси Київ-Одеса (в Одеському напрямку), за 232 м до ринку «Чародій», близько 220 м до автостанції міста Жашків (акт епізоотичного обстеження місця виявлення трупа свині на обочині траси Київ-Одеси від 19.07.2017)

19.07.2017

Жашківська міська рада, Управління

Держпродспоживслужби в Жашківському районі

2.

Забезпечити виконання протиепізоотичних заходів, відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней

20.07.2017

Управління

Держпродспоживслужби в Жашківському районі, ДНПК, районна державна лікарня ветеринарної медицини, міська рада

В зоні захисту

1.

Визначити як об’єкт можливого інфікування ринок "Чародій" .

20.07.2017

Управління

Держпродспоживслужби в Жашківському районі, ДНПК

2.

На всі в’їзди та виїзди з зони захисту

поставити карантинні пости та

встановити дезбар’єри:

пост 1 дорога на с. Леміщиху, біля

ринку «Чародій»,

пост 2 дорога на с. Скибин,

пост 3 дорога на с. Тетерівку,

21.07.2017

Районна державна лікарня ветеринарної медицини, Жашківське відділення поліції Уманського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області,

 

 

пост 4 дорога на смт. Буки (район

цукрового заводу),

пост 5 дорога на смт. Монастирище

 

ДНПК,

філія «Жашківський райавтодор», Жшіківський районний се сгор ДСНС України у Че ркаській області

о

Провести механічну очистку території ринку "Чародій" .

21.07.2017

В.і асник ринку "Чародій"

4.

Провести вимушену дезінфекцію ринку з дослідженням на якість.

21.07.2017

Власник ринку "Чародій",

районна державна лікарня ветеринарної медицини, державна лабораторія ветеринарної медицини району

5.

Провести дератизацію, знищення бродячих собак і котів.

3

21.07.2017

ДО

23.07.2017

Власник ринку "Чародій", районна державна лікарня ветеринарної медицини, міська рада, сільські ради, які увійшли в зону захисту

6.

Провести заключну дезінфекцію.

до

закінчення

карантину

Власник ринку "Чародій", районна державна лікарня ветеринарної медицини

7.

Облік всього свинопоголів'я в господарствах усіх форм власності та попередження власників про заборону продажу, переміщення, вигульного (вільного) утримання та безконтрольного забою свиней.

3

21.07.2017         до

05.08.2017

Суб’єкти

господарювання, депутати міської та сільських рад, які увійшли в зону захисту

8.

Забій усіх клінічно здорових свиней населення та господарств зони захисту у визначеному ДНПК місці та використання туш після проведення лабораторних досліджень на АЧС від не менше 10 % забитих тварин.

Після проведенн я обліку

Управління

Держпродспоживслужби в Жашківському районі, ДНПК

9.

Визначити місце умертвіння та спалення свиней з ознаками захворювання.

До

05.08.2017

Міська та сільські ради, які увійшли в зону захисту, Управління Держпродспоживслужби в Жашківському районі, районна державна лікарня ветеринарної медицини, ДНПК

 

10.

Заборонити:

10.1               ввезення чи вивезення 3 господарств усіх форм власності живих свиней, продукції з них та репродуктивного матеріалу протягом проведення карантинних заходів з дня проведення дезінфекції в зоні епізоотичного вогнища АЧС;

10.2         торгівлю живими свинями та продуктами з них на ринках, підприємствах торгівлі та громадського харчування усіх форм власності та спеціалізованих торгових точках;

10.3        проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов'язаних із пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней на відведені забійні пункти і м'ясокомбінати).

3

21.07.2017

до

закінчення

карантину

Управління

Держпродспоживслужби в Жашківському районі, районна державна лікарня ветеринарної медицини, ДІШК, міська рада

11.

Всі продовольчі ринки привести у відповідність до вимог правил торгівлі

На період карантину

Суб’єкти господарювання

12.

Звернутися до фінансового управління Жашківської РДА для виділення коштів для боротьби з АЧС та для компенсації, в разі вилучення свиней

Під час карантину

ДНПК

В зоні спостереження (нагляду)

1.

Провести збори громадян у населених пунктах із проведенням роз'яснювальної роботи щодо вжиття заходів для профілактики чи у разі підозри виникнення АЧС.

постійно

Управління

Держпро дспожи вс лу жби в Жашківському районі, сільськи ради, які увійшли в зону спостереження

2.

Провести облік всього поголів'я свиней у господарствах усіх форм власності.

3

21.07.2017         до •

05.08.2017

Депутати сільських рад, які увійшли в зону спостереження

3.

Знищувати броДячих котів і собак, а також провести дератизацію на фермах та подвір’ях громадян.

ДО

закінчення

карантину

Власники господарств усіх форм власності, сільські ради, які входять в зону спостереження.

4.

Заборонити у зоні спостереження:

4.1 .Торгівлю на ринку живими свинями, м’ясом з них й іншими

До зняття обмежень

Сільські ради, які входять в зону спостереження, Жашківська РДА,

 

продуктами свинарства, постачання населенню продуктів тваринництва без наявності супровідних ветеринарних документів;

  • Завезення будь-яких іншихдомашніх тварин або вивіз з неї протягом перших семи днів після створення зони без дозволу управління Держпродспоживслужби в Жашківському район.
  • Ліквідувати місця стихійної торгівлі живими свинями, м’ясом з них й іншими продуктами тваринництва.
  • Торгівлю м’ясом та продуктами свинарства на ринках, підприємствах торгівлі та громадського харчування усіх форм власності та спеціалізованих торгових точках.

власники господарств усіх форм власності, Жашківське відділення поліції Уманського відділу поліції ГУ Нг ціональної поліції в Черкаській області

Провести повну депопуляцію зони користування мисливських угідь

Керівник

Жашківськогоського РО УТМР

Заборонити вивезення туш та/або продуктів забою диких кабанів до отримання результатів лабораторних досліджень, а за відсутності умов ізольованого зберігання туш - спалювати.

Керівники мисливських господарств

 Карта зони захисту та зони спостереження:

Карта зони захисту та зони спостереження

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ