Семінар-тренінг з учасниками АТО та дружинами бійців відбувся у Звенигородці

Для збереження миру і злагоди та запобігання розлучень і конфліктів у сім’ях наших воїнів за ініціативи голови Звенигородської райдержадміністрації Василя Довбуша, за участю його заступника Руслана Каюка, представників Звенигородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 3 серпня 2017 року військовий психолог та учасник АТО Андрій Козінчук, начальник відділу організаційно-правової та кадрової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Пона провели  семінар-тренінг  для учасників АТО та дружин учасників бойових дій.

Для збереження миру і злагоди та запобігання розлучень і конфліктів у сім’ях наших воїнів за ініціативи голови Звенигородської райдержадміністрації Василя Довбуша, за участю його заступника Руслана Каюка, представників Звенигородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 3 серпня 2017 року військовий психолог та учасник АТО Андрій Козінчук, начальник відділу організаційно-правової та кадрової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Пона провели семінар-тренінг для учасників АТО та дружин учасників бойових дій.

На зустрічі панувала  атмосфера відкритості і довіри. Основна мета тренінгу для учасників АТО – навчати долати наслідки психологічних травм та адаптуватись до мирного життя, щоб потім допомагати у цьому своїм побратимам.

Коли чоловіки йдуть на війну, кожна жінка, берегиня роду, несе на собі непосильну ношу сімейного благополуччя та часто переживає вторинну травму, що є наслідком впливу травми чоловіка на життя сім’ї. Більше того, симптоми бойової травми починають виявлятися і в дружин. Тому життєво необхідно проводити тренінги і для членів сімей  учасників АТО. У теплому та дружньому колі жінки бачили, що вони не одні в таких життєвих обставинах, почули про шляхи  вирішення тих чи інших питань, у них з’являлися сили йти далі. По закінченню тренінгу жінки, що взяли у ньому участь, вирішили створити жіноче товариство взаємодопомоги для підтримки інших дружин ветеранів.

- До роботи із сім’ями бійців АТО необхідно залучати військових психологів та капеланів, організовувати дозвілля для сімей, дружин, дітей та самих воїнів, - зазначив Василь Довбуш. - Важлива тісна співпраця структурних підрозділів, громадських організацій у вирішенні проблем бійців АТО та їх родин.

Шановні учасники АТО та члени їх родин, якщо у Вас виникли певні труднощі, запитання або ж Ви потребуєте допомоги у вирішенні проблемної ситуації, просимо звертатися до Звенигородського районного центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді за тел. 2-29-38, або за адресою пр-кт Шевченка 68, м. Звенигородка Черкаської області.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ