Активісти пікетували маєток прокурора Кончина

Активісти пікетували маєток прокурора Кончина

Близько 30 черкаських активістів - представників черкаського «Автомайдану», «Громадського блокпосту», «Народного контролю» та «Громади Черкащини» сьогодні вранці пікетували маєток заступника прокурора Черкаської області Максима Кончина та його дружини, судді Соснівського районного суду м. Черкаси Олени Кончини.

На подвір’ї прокурора розташований двоповерховий будинок та подвійний гараж, висаджені туї. Прямо у дворі ростуть величезні сосни, які колись були часткою соснового масиву. Біля маєтку стоїть катер, пишуть novyny.cherkasy.ua.

Активісти зібралися на в’їзді до маєтку о восьмій ранку, щоб застати чиновника до виїзду на роботу. У руках тримали плакати «Порушникам закону не місце в прокуратурі та судах!», «Прокуроре та суддя, де ви взяли кошти на палац?», «Прокурорському захопленню землі – ні!».

- Ми вимагаємо від влади дослідити, чи законно збудований цей будинок та за які кошти, - говорить активіст ГО «Народний контроль» Євген Єзик.

Маєток, розташований у мальовничому місці Черкас поблизу Соснівки, привернув увагу активістів тим, що ще з 2013 року п’ять разів поспіль власник маєтку подавав на розгляд виконкому питання щодо відведення земельної ділянки в оренду. За словами активістів, земельна ділянка не була відведена під будівництво, тоді як на ній «виріс» прокурорський палац.

- Нам вдалося встановити, що деякі документи на забудову взагалі недоступні, зокрема ухвала суду, за якою начебто цей будинок був узаконений. Наші джерела також повідомили, що документи про введення цього будинку в експлуатацію взагалі відсутні. Звернення до депутатів міської ради з цього приводу ми вже подали, - каже активіст черкаського «Автомайдану» Анатолій Стеценко.

За кілька хвилин до активістів вийшов сам чиновник. Він заявив, що має свідоцтво на право власності, видане у законному порядку і пояснив, що звертався до міської ради з проханням доприватизувати 5 соток і виділити землю в оренду.

- Я не будував цей будинок. Його разом із земельною ділянкою мені подарував мій батько ще близько 5 років тому. Якщо до мене виникатимуть питання щодо того, звідки у мене цей будинок і за які кошти куплений, чи законно побудований і приватизований, то я зможу це пояснити. Я не порушую закон, - заявив заступник прокурора Черкаської області Максим Кончин.

Також він запевняв активістів, що не має власного автомобіля, а їздить лише на службовому «Ніссані». Проте згодом він разом зі своєю дочкою вийшов із подвір’я і пішов пішки.

Раніше Максим Кончин обіймав посаду Смілянського міжрайонного прокурора Черкаської області. У декларації про доходи за 2013 рік Максим Кончин вказав, що отримав сукупний дохід у сумі 259 тис. 983 грн., з них 129 тис. 456 грн. складає заробітна плата. Члени його сім’ї, згідно з декларацією, отримали 168 тис. 284 грн.

У власності заступника прокурора області є земельна ділянка площею 437 кв. м, житловий будинок площею 242 кв. м, гараж площею 50 кв м. Особистого транспортного засобу, згідно з декларацією, у чиновника немає, а на дружину зареєстрований автомобіль «Мазда-3» 2011 р.в.

Маєток прокурора КончинаМаєток прокурора Кончина - Я не будував цей будинок. Його разом із земельною ділянкою мені подарував мій батько ще близько 5 років тому, - заявив заступник прокурора Черкаської області Максим Кончин. - Я не будував цей будинок. Його разом із земельною ділянкою мені подарував мій батько ще близько 5 років тому, - заявив заступник прокурора Черкаської області Максим Кончин.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ