У Каневі пройшов ІІ-й Канівський міжнародний кінофестиваль імені Олександра Довженка

Перегляд цікавих кінострічок, виступи оригінальних українських гуртів, модні дефіле та майстер-класи із сценарної та операторської роботи – з 25 по 27 серпня у Каневі проходив ІІ Канівський міжнародний кінофестиваль імені Олександра Довженка.

У Каневі пройшов ІІ-й Канівський міжнародний кінофестиваль імені Олександра Довженка

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Відкривав захід Канівський міський голова Ігор Ренькас.

- Минулого року, започатковуючи кінофестиваль, ми переживали, чи вистачить снаги продовжити ідею, чи матимемо достатню кількість робіт, - зізнався очільник міста. - Сьогодні ми з упевненістю заявляємо, що енергія організаторів не зменшилася. Вони здатні працювати ще багато років, щоб давати можливість широкому загалу кінорежисерів показувати сучасне бачення світу через мистецтво кіно.

До слова, цього року для участі у Канівському кінофестивалі надійшло 134 заявки із різних куточків України: Одеси, Кривого Рогу, Дніпра, Харкова, Києва, Луцька, Львова, Рівного, Кам’янця-Подільського тощо. Уперше цьогоріч було представлено кінострічки від канівських митців. До конкурсної програми ввійшли 34 фільми.

В ході відкриття порадував гостей заходу неповторний виступ акапельного гурту «Esthetic Voice».

Продовжилися розваги на набережній міста, де проходив концерт за участі столичних гуртів «JOIRA», «While Alive» та вінницького колективу, що підкорив серця канівців ще минулого року, «Не лізь, бо вб’є». Потому на тих, кому не спиться, ще чекав перегляд кінострічок позаконкурсної програми.

Другий день фестивалю окрім перегляду фільмів, що претендують на перемогу, запам’ятався глядачам показом колекцій одягу. Започаткована минулого року традиція прижилася. Цьогоріч канівські красуні демонстрували як колекцію сучасного одягу від столичних дизайнерів, так і ретро-костюми, які використовувалися під час зйомок відомих українських стрічок, та експонати українського традиційного вбрання. «Родзинкою» модного дефіле став показ традиційного весільного вбрання з різних регіонів України.

А надвечір всі знову перемістилися на набережну Дніпра, де цього разу проходила молодіжна дискотека Global dance Open Air.

Також протягом цих днів гостей фестивалю запрошували на перегляд виставок канівської мисткині Любові Миненко, VII-го Міжнародного скульптурного симпозіуму та екскурсію «Довженківський обрій», в ході якої гості мали змогу оглянути місця, де знімалися відомі Довженкові фільми, зокрема, «Поема про море», «Вечір напередодні Івана Купала», «Легенда про княгиню Ольгу», «Молитва за гетьмана Мазепу» та відвідати будинок, в якому проживала знімальна група тощо.

Після насичених вихідних настав час визначати цьогорічних лауреатів ІІ-го Канівського міжнародного кінофестивалю.

У номінації «Ігрове кіно» 1-ше місце посів фільм «Одного разу в Одесі» (режисер Владек Занковський), який ще отримав сертифікат від компанії Letter to Fest на безкоштовну подачу свого фільму на 20 міжнародних кінофестивалів; 2-ге місце - «Зірка Давида» (реж. Євген Кошин); 3-є – «Клуб невдах» (реж. Олександр Онуфрієв). У номінації «Документальний фільм» на 1-му місці кінострічка «У відриві» (реж. Сергій Волков, Аліна Костонович); на 2-у – «Повітряні захисники України» (реж. Дмитро Пономарьов); на 3-у – «Дойна на ножі» (реж. Майк Кауфман-Портніков). У номінації «Анімаційний фільм» - 1-е місце робота «Мишко та Місячна Дзвінка – гвинтик для дідуся» (реж. Людмила Ткачикова), 2-е – «Дякуємо за шанс розквітнути знову. Вірмени» (реж. Андрій Лідаговський, Барберян Андранік); 3-є – «Маклена Граса» (реж. Ігор Барсегян). У номінації «Музичний фільм» 1-е місце «Не відпускай» (реж. Сергій Пудіч); 2-е – «Флюгери» (реж. Михайло Озеров); 3-є – «Люблю музей» (реж. Віктор Булига). Відзнаку у спеціальній номінації «Фільми про АТО» отримала режисер Катерина Стрельченко за кінострічку «Піски. Лицарі неба».

І, зрештою, переможцем гран-прі цьогорічного Канівського міжнародного кінофестивалю імені Олександра Довженка став режисер Олександр Биков за роботу «Зсередини». Він отримав статуетку кінофесту та приз у розмірі 12 тис.грн. від спонсора ПАТ «Укргідроенерго». Окрім того, грошову премію у сумі 7 тис.грн. від благодійного фонду «Урожай-громаді» отримав режисер Євген Козак за фільм про Шевченка. А Українська громадська рада привітала наймолодшого учасника кінофестивалю Ірину Давиденко - студентку Канівського коледжу культури і мистецтв призом у розмірі 5 тис.грн.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ