Освітні заклади Канева до початку нового навчального року готові

На останньому засіданні виконавчого комітету начальник міського відділу освіти Надія Голда доповіла про підготовку навчальних закладів міста Канів до нового 2017-2018 навчального року.

Освітні заклади Канева

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

За її словами всі заклади міста в основному до проведення навчальних занять готові. Так, за залучені та батьківські кошти виконано поточні ремонти, частково замінено застарілі прилади освітлення, пофарбовано підлогу, замінено лінолеум у класних та групових кімнатах. У деяких навчальних закладах замінено стільці, придбано жалюзі, пофарбовано труби радіаторів тощо. Також пофарбовано ігрові форми, віконні рами, двері, павільйони.

- Із місцевого бюджету на поточні ремонти було виділено 1001549,38 грн., - зауважила Надія Голда. - Проведено наступні роботи: частковий ремонт покрівлі ЗОШ №3; встановлення пандусів, облаштування туалету для дітей з обмеженими можливостями, відновлення роботи туалетів 2-го поверху, ремонт тиру, облаштування санітарної кімнати в ЗОШ №4, встановлення системи сигналізації та кнопки тривоги, ремонт залів для прийняття їжі; ремонт музичної зали в ДНЗ «Дударик»; встановлення пандуса в СШ №6; проведено ремонти овочесховища, павільйонів та сходових маршів в дитсадку «Дзвіночок»; в ДНЗ «Віночок» - ремонт цоколя та заміна вікон і дверей, ремонт коридору із заміною вікон та дверей; у харчоблоках дошкільних навчальних закладах проведено поточні ремонти приміщень та обладнання.

Наразі за словами очільниці відділу освіти продовжується ремонт туалетів для дітей та медперсоналу на трьох поверхах СШ №6; закінчується ремонт їдальні та встановлення вхідних дверей в ЗОШ №1. Також завершуються роботи з тинькування цоколя спортивної зали ЗОШ №1.

Натомість на капітальні ремонти виділено 894157,00 грн. За які утеплено стіни та покрівлю із заміною вікон та дверей в ДНЗ «Теремок»; частково проведені роботи з капітального ремонту ЗОШ №4 (на суму 38000,00 грн.) і ЗОШ №1 (на суму 324773,00 грн); капітальний ремонт входів СШ №6; ДНЗ «Сонечко» (Сімейна медицина).

Водночас за сприяння депутатів обласної (Анатолія Сахна, Володимира Волковича, Віталія Чміля) та міської рад (Олени Люльки, Олександра Корнієнка, Діани Ткаченко, Віктора Золіна, Сергія Засенка, Галини Каретнікової, Вадима Туливітра, Миколи Козина, Володимира Буряка, Тамари Щур, Руслана Шишки, Олега Калніболоцького, Василя Коломійця, Наталії Горьової) у 2017 році з обласного та міського бюджетів було виділено загальну суму 299852,00 грн. та проведено такі обсяги робіт: у Канівській ЗОШ №4 – встановлення сантехніки, ремонт їдальні; Канівська СШ №6 – встановлення вуличних тренажерів, заміна вікон; ДНЗ «Білочка» - ремонт санвузла, встановлення дитячого майданчика, заміна вікон; ДНЗ «Сонечко» - заміна вікон; ДНЗ «Садко» - заміна вікон, поточний ремонт; ДНЗ «Віночок» - поточний ремонт коридору, розпочато ремонт цоколя.

Окрім того, за словами Н. Голди, цьогоріч вдалося дещо оновити наочні засоби. Так, зокрема, для Канівської ЗОШ №1 ім. Т.Г. Шевченка придбано комп’ютерний клас (11 комп’ютерів, інтерактивна дошка та проектор, спортивний інвентар); в ДНЗ «Віночок» - напільне покриття; в дитсадок «Дударик» - придбано меблі. Загальна сума складає 249197,40 грн.

- Із фонду місцевого бюджету були виділені кошти на заміну 65 радіаторів опалення на нові в ДНЗ «Білочка» та 54 радіатори в ДНЗ «Сонечко»; проведено виміри опору електроізоляції; повірено 153 вогнегасники; завезено пісок у всі дошкільні заклади; проведено гідрохімічне очищення системи опалення в ДНЗ «Теремок» та ДНЗ «Білочка»; придбання електром’ясорубок в ДНЗ «Садко», «Дударик» та пральної машини в ДНЗ «Зайчик»; придбано матеріали для ремонту коридору, методичного кабінету в ДНЗ «Теремок»; наочність для автокласу в ЗОШ №3; придбані холодильники у медичні кабінети, гімназію імені І. Франка, ЗОШ №3, ЗОШ №4, СпШ № 6 та в харчоблоки ДНЗ «Садко», «Віночок», «Дзвіночок». Загальна сума витрат склала 592607,32 грн.

Як переможці конкурсу проектів у рамках громадського бюджету 2017 реалізовано 4 проекти (придбання спортінвентарю на суму 120000,00 грн. для ДНЗ «Дзвіночок», ДНЗ «Теремок», ДНЗ «Зайчик», ДНЗ «Дударик», по 30000,00 грн. на кожен дошкільний заклад).

За допомогою народного депутата України В. Голуба були виділені кошти: на капітальний ремонт по заміні вікон та дверей в ЗОШ №1 на суму 1200 000,00 грн. та 36000,00 грн. виділено із міського бюджету (на виготовлення проектної документації також виділено додатково із міського бюджету 20000,00 грн.); на придбання стільців у актові зали загальноосвітніх шкіл міста Канева на суму 800000,00 грн. та 26000,00 грн. із міського бюджету на умовах співфінансування.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ