На Чорнобаївщині знято карантин щодо африканської чуми свиней

Рішенням ДНПК при райдержадміністрації знято карантин щодо африканської чуми свиней в Чорнобаївському районі. Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію відділу організаційної роботи, інформаційної роботи та звернень громадян апарату райдержадміністрації.

на території Чорнобаївського району вперше виявлено збудник африканської чуми свиней (далі - АЧС)

Вчора, 29 серпня, заступник голови Чорнобаївської райдержадміністрації Валентина Стилик провела засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорнобаївській райдержадміністрації.

На розгляд комісії було винесено питання про зняття на території села Велика Бурімка Великобурімської сільської ради та на території Національного природного парку «Нижньосульський» (урочище Чубарове) Чорнобаївського району Черкаської області карантину щодо африканської чуми свиней.

Про стан виконання Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней на території села Велика Бурімка Великобурімської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області та Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней на території Національного природного парку «Нижньосулинський» доповів в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша.

- Після останньої реєстрації випадку захворювання на африканську чуму свиней на території Великобурімської сільської ради та Національного природного парку «Нижньосулинський» на 40 діб було встановлено карантині зони - розповів Василь Іванович, - На даний час 100 відсотково виконано весь комплекс заключних ветеринарно-санітарних заходів на території села Велика Бурімка та Національного природного парку «Нижньосулинський», що дає можливість зняти карантин.

Тільки завдяки розумінню та підтримки керівників місцевих господарств, спільно з сільськими головами ми змогли повністю виконати Плани заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней, які розроблені відповідно до «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 07 березня 2017 року № 111 та не допустити поширення захворювання на африканську чуму свиней на більшу територію нашого району - акцентувала заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, - Хочу подякувати керівникам місцевих сільськогосподарських підприємств, які надали допомогу в організації роботи цілодобових ветеринарно - поліцейських постів, забезпечили їх харчуванням, провели перекопування польових шляхів до карантинної зони, працівникам Чорнобаївського, Золотоніського, Канівського, Драбівського відділень поліції та Чорнобаївського районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області, управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі, які забезпечили роботу цілодобових ветеритарно-поліцейських постів, здійснювали заходи з ліквідації захворювання на африканську чуму свиней в карантинній зоні та спільно з сільськими головами проводили інформаційно - просвітницьку роботу серед населення району по попередженню цього небезпечного захворювання.

З розумінням складності ситуації віднеслися сільські голови та депутатський корпус Великобурімської та Лящівської територіальних громад, які провели підготовчі роботи по відшкодуванню населенню збитків за вилучене поголів’я свиней, - зазначила Валентина Стилик. - Дані виплати розпочнуться найближчим часом.

Після обговорення порядку денного Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чорнобаївській районній державній адміністрації, вирішила:

  1. Зняти на території с. Велика Бурімка Великобурімської сільської ради та на території Національного природного парку «Нижньосульський» (урочище Чубарове) Чорнобаївського району Черкаської області карантин щодо африканської чуми свиней.
  2. Чорнобаївській районній державній лікарні ветеринарної медицини продовжувати проводити роз’яснювальну роботу щодо захворювання свиней на африканську чуму свиней.
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ