Делегація з Євросоюзу побувала на черкаському виробництві групи компаній Ukravit

Представники проекту ЄС Twinning ознайомилися із системою контролю якості продукції провідного українського виробника засобів захисту рослин та міндобрив, які випускаються у Черкасах.

Представники проекту ЄС Twinning ознайомилися із системою контролю якості продукції провідного українського виробника засобів захисту рослин та міндобрив, які випускаються у Черкасах.

Як інформують Новини Черкас, 31 серпня Черкаси відвідала делегація у складі начальника відділу агрохімікатів Державної служби з питань рослин при Міністерстві сільського господарства Литви Даріуса Башкиса, начальника відділу контролю за ЗЗР Державної служби захисту рослин Латвії Інги Айзпури та заступника начальника відділу захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби України Володимира Калашнікова. Вони побували на виробничих потужностях Фабрики агрохімікатів (ГК UKRAVIT), детально ознайомившись із виробництвом,  фасовкою, зберіганням та системою контролю засобів захисту рослин та мінеральних добрив.

- Метою проекту Twinning є наближення українського законодавства  у сфері засобів захисту рослин до вимог європейського. І сьогодні ми прибули до Черкас, аби  познайомитися із системою забезпечення якості виробництва засобів захисту рослин, яку забезпечують великі українські виробники, - зазначив начальник відділу агрохімікатів Державної служби з питань рослин при Міністерстві сільського господарства Литви Даріус Башкис.

- Сьогодні ми якраз закінчуємо підготовку до запуску власного науково-дослідницького центру, що проводитиме аналіз та контроль якості існуючих препаратів та розробку нових, аналіз ґрунту та усіх видів культур, - констатував директор Фабрики агрохімікатів ГК UKRAVIT Володимир Ільченко. – Сьогодні черкаське виробництво забезпечує випуск майже 140 видів продукції для захисту від шкідників та хвороб всіх сільгоспкультур, виробляючи близько 8 тисяч тон продукції на рік. А запланований запуск у листопаді цього року науково-дослідницького центру дозволить кардинально розширити можливості у створенні нових препаратів та надавати максимальний спектр послуг для сільгоспвиробників, які досі в Україні не були реалізовані.

Уже сьогодні наші науковці вивчають можливість інноваційного виробництва екологічних засобів захисту рослин. Це стане революцією у сільському господарстві України, оскільки дасть можливість запровадити інноваційну систему вирощування культур зі значним збільшенням врожайності і найголовніше - екологічності.

 


Для довідки:
Проект Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин відповідно до вимог ЄС для забезпечення належного використання засобів захисту рослин та поліпшення пов’язаних інспекцій та лабораторних послуг» реалізується в Україні із 2017 року консорціумом ФРН, Литовської та Латвійської Республік. Експерти проекту планують проаналізувати законодавство України у сфері захисту рослин, виробити рекомендації щодо наближення українського законодавства у сфері ЗЗР до європейського (та розробити відповідні нормативно-правові акти), створити Національний план дій для сталого використання пестицидів та програму моніторингу пестицидів, тощо.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ