Анатолій Яріш у Червоній Слободі спілкувався з батьками учнів школи, яка руйнується (фото)

«Я хочу ефективно вирішити проблему, а не влаштовувати шоу із пошуку крайніх»: Анатолій Яріш провів зустріч з головами батьківських комітетів Червонослобідської ЗОШ № 2, інформують Новини Черкас.

9 вересня голова Черкаської райдержадміністрації Анатолій Яріш, а також його заступник Петро Коренюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук та керівництво села зустрілися з головами батьківських комітетів загальноосвітньої школи № 2 села Червона Слобода Черкаського району

9 вересня голова Черкаської райдержадміністрації Анатолій Яріш, а також його заступник Петро Коренюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук та керівництво села зустрілися з головами батьківських комітетів загальноосвітньої школи № 2 села Червона Слобода Черкаського району: окреслили стан, у якому наразі перебуває зачинене ліве крило школи; чесно й відверто відповіли на усі поставлені запитання та розвіяли декілька міфів, що вже встигли овіяти навчальний процес.

Перш за все, було наголошено на тому, що школа, на противагу неодноразовим твердженням преси, не знаходиться в аварійному стані. Натомість, у її лівому крилі призупинено навчальний процес для проведення дослідницьких робіт, по закінченню яких буде остаточно з’ясовано, чи слід оголошувати аварійний стан. У випадку позитивної відповіді, питання про подальші дії з розміщення школярів, проведення ремонтних робіт тощо вирішуватимуться на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Інше запитання, що хвилювало батьків, стосувалося перебування учнів молодших класів у приміщенні місцевого Будинку культури, куди їм буцімто мають намір заборонити доступ. У свою чергу, сільський голова Зінаїда Михайленко підкреслила, що очільники села, а також керівництво Будинку культури у жодному разі не збираються перешкоджати навчальному процесу, більш того: на даний час парти та необхідне приладдя перенесено з прохолодного й напівтемного фойє до гримерних, які освітлені набагато краще. Після зустрічі Анатолій Яріш та усі бажаючі особисто оглянули кулуари, аби переконатися в тому, що вони більш комфортні за приміщення фойє.

Що стосується початку опалювального сезону в робочому крилі школи, він відбудеться у звичайному порядку, оскільки відповідні труби проходять осторонь від місця проведення дослідницьких робіт. “Нам нічого не заважає увімкнути опалення”, – запевнила присутніх Людмила Григорчук.

Вже з понеділка у навчальну рутину ввійдуть усі класи другої школи, й на даний час районна влада докладає максимум зусиль для забезпечення школярам комфортного підвезення та найбільш зручного облаштування місць, де продовжиться навчальний процес. Одним з найпріорітетніших завдань, що поставив для себе голова райдержадміністрації поряд з освітленням сумнозвісної “Дороги смерті” у селі Червона Слобода Черкаського району, є встановлення світлофорів для безпечного пересування жителів сіл, і у першу чергу – школярів, для яких розпочався новий навчальний рік. На жаль, коштів катастрофічно не вистачає, тож вирішення подібних проблем доводиться здійснювати у порядку черговості, проте успішна роз’язка в освітленні “Дороги смерті”, ремонт дитсадочків, відкриття спортивних майданчиків – вже додає оптимізму щодо подальшого благополуччя району.

Годування дітей, незалежно від зміни й місця навчання, також забезпечуватиметься належним чином та у повному обсязі.

«Я хочу ефективно вирішити проблему, а не влаштовувати шоу із пошуку крайніх», – наголосив Анатолій Яріш наприкінці. Адже осіб, винних у призупиненні навчального процесу, може бути відшукано та покарано лише після того, як експертами встановиться, чи може хтось взагалі бути винним у ситуації, що на даний момент склалася.

Фото: прес-служба Черкаської РДА

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ