У Звенигородській міськраді проведено навчальний семінар з питань соціального захисту працівників

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області спільно зі Звенигородською міською радою та Звенигородським відділенням Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області провели практичний семінар для керівників, голів комісій (уповноважених) по соціальному страхуванню, бухгалтерів, юристів та інспекторів з охорони праці підприємств, установ і організацій Звенигородського району та м. Ватутіне.

У Звенигородській міськраді проведено навчальний семінар з питань соціального захисту працівників

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління Держпраці Василь Штанько у виступі наголосив, що відповідальним особам необхідно приділяти належну увагу питанням ведення документації з охорони праці на підприємствах, організаціях та установах. Фахівець відзначив, що невідповідне оформлення, відсутність передбачених законодавством положень, інструкцій, журналів та наказів може позбавити працівників належного захисту їх соціальних прав і гарантій, позначитися у подальшому на розмірі страхових виплат у разі хвороби, безробіття, нещасного випадку.

На питаннях соціального захисту працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими умовами праці, зупинилася у виступі головний державний інспектор сектору з питань експертизи умов праці Управління Держпраці Галина Дяченко. Фахівець поінформувала, що результати атестації робочих місць є основою для надання пільг та компенсацій працівникам за роботу у несприятливих умовах праці, тому керівникам суб’єктів господарювання слід звернути особливу увагу на забезпечення вчасного проведення атестації робочих місць. Порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення передбачає накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення), попередила інспектор Управління.

Інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці Руслана Зубрицька акцентувала увагу учасників семінару на питаннях профілактики професійних захворювань, застосуванні керівниками суб’єктів господарювання необхідних технічних, санітарно-гігієнічних та організаційних заходів з метою запобігання професійним захворюванням. Фахівець закликала керівників здійснювати контроль за впливом виробничих факторів на здоров'я працівників та забезпечувати відповідні санітарно-побутові умови згідно з діючими нормативно-правовими актами. Розробка та виконання заходів щодо поліпшення санітарно-гігієнічних умов праці дозволить знизити вплив негативних факторів на працівників та не допустити виникнення професійних захворювань, відзначила Р. Зубрицька.

У заході взяли участь 73 представники підприємств, установ і організацій, які отримали докладні роз’яснення та рекомендації фахівців.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ