Улюблена фірма губернатора активно косить гроші на очистці мертвої річки

Улюблена фірма Черкаської ОДА активно косить гроші на очистці шматка мертвої річки Рудка в адміністративних межах села Степанки Черкаського району.

Улюблена фірма Черкаської ОДА активно косить гроші на очистці шматка мертвої річки Рудка в адміністративних межах села Степанки Черкаського району. Лише за липень-серпень цього року ТОВ ПМ Арсенал отримала 2 млн. 171 тис. грн., при цьому розчистивши близько

Лише за липень-серпень цього року ТОВ ПМ Арсенал отримала 2 млн. 171 тис. грн., при цьому розчистивши близько 600 метрів одного берегу річки. Ще 469 тис. грн. вже було отримано за підсумками минулого року, поки що незрозуміло за що саме (відзначимо, що минулорічної проплати немає в системі е-дата, але вона фігурує у розрізі бюджетних призначень на цей рік – ред.), пише Кропива, повідомляють Новини Черкас.

Нагадаємо, що фірма ТОВ ПМ-Арсенал в минулому році виграла тендер на проведення гідротехнічних робіт з поліпшення екологічного стану ділянки русла річки Рудка протяжністю 1,4 км., поблизу міні-заводу родини губернатора Юрія Ткаченка. Товариство оцінило вартість робіт у 4 млн. 113 тис. грн. Технічною документацією передбачалася очистка русла річки від мулу який буде складуватися у відвали а потім розрівнюватися. Передбачалося укріплення берегової лінії в окремих частинах, ремонт містків через річку, облаштування каналів, дамб, кладок, встановлення фільтрів та дренажних систем, висадка дерев. Договір з підрядником 20 жовтня 2016 року уклав Департамент містобудування, архітектури та будівництва Черкаської ОДА. Термін виконання робіт визначався – 2016-2017 роки.

Однак судячи з бюджетних призначень на цей рік вартість виконання робіт вже зросте у порівнянні з переможною ціною в тендері, а роботи завершуватимуться у 2018 році. Так загальний обсяг фінансування по об’єкту вже визначений у розмірі 4 млн. 723 тис. грн. Станом на перше січня 2017 року за даними документу було виконано 10% робіт (оплачено 469980 грн.), витрати на наступні роки (2017-2018) 4 млн. 253 тис. грн. Витрати передбачені на цей рік 3 млн. 403 тис. грн. за рахунок екологічного податку та 425 тис. грн. за рахунок бюджету розвитку (425 тис. ще мають бути проголосовані у змінах до бюджету на сесії Черкаської обласної ради 8 вересня - ред.) - всього 3 млн. 828 тис. грн.

Якщо бюджет не зазнає змін в частині фінансування даного проекту то за підсумками 2016-2017 років ТОВ ПМ Арсенал має отримати 4 млн. 298 тис. грн. та ще 0,425 млн. грн. у 2018 році (за наявності фінансування).

Що отримано на даний момент і що зроблено?

Виходячи з даних порталу Е-дата та бюджетних призначень на 2017 рік ТОВ ПМ Арсенал за виконання робіт по об’єкту, вже отримано суму 2,64 млн. грн., що складає 55,9% від загальної суми фінансування об’єкту. Ми відвідали місце проведення робіт, на даний час (станом на 05.09.2017 року) очищено близько 600 метрів одного берегу русла річки Рудка. Роботи продовжуються їх здійснює один екскаватор.

Річка Рудка є складовою частиною одноіменної меліоративної системи – загальна протяжність русла – 13,2 км. Дана меліоративна система була побудована у 1973 році та забезпечує відведення надлишкових вод з осушених земель Білозірської, Дубіївської, Хацьківської, Степанківської сільських рад площею 368 га. Загалом побудована 23,2 км. осушувальних каналів та 22 гідротехнічні споруди. Русло річки виконує функцію магістрального каналу по відводу надлишкових та паводкових вод, впадає в заплави річки Тясмин.

За інформацією департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКК Черкаської ОДА та актів обстеження Черкаської РДА на ділянці взятій до очищення вже проводилися очищувальні роботи у 1997 та 2009 роках однак були виконані не в повному обсягу і станом на 2016 рік потребують нового проведення.

Відзначимо, що окрім визначеної до очищення ділянки русла у 1,4 км., інша його частина, значно більша за протяжністю, з обох боків від очищуваної ділянки, знаходиться в занедбаному стані – поросла очеретом, кущами, деревами та замулена. 

Нагадаємо, що одним із засновників ТОВ ПМ-Арсенал є скандально відомий бізнесмен Владислав Мамчур, в минулому працював начальником Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Черкаській області, з 2013 року активно займається бізнесом є одним з улюбленців обласної влади та отримує смачні підряди. А в селі Степанки давно вже бізнесує бізнес-родина губернатора.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ