В Умані хочуть відкрити міжнародний аеропорт

Реконструкція військового аеродрому в Умані та перетворення його в цивільний аеропорт може зайняти чотири роки при інвестиціях майже в 72 млн. євро.

міжнародний аеропорт

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій, інформують Новини Черкас.

Передпроектні пропозиції виконані на замовлення компанії VimesVC Ltd. (Великобританія) робочою групою в складі експертів та інженерів - представників авіагалузі, будівництва, туризму і паломництва, права, економіки та екології. Отримано позитивні рецензії від УДПТ НДІ цивільної авіації "Украеропроект" та ННІ Екологічної безпеки Національного авіаційного університету.

Розрахунки, як зазначалося в ході презентації, містять обґрунтування соціально-економічної необхідності реконструкції аеродрому; його існуючий стан та загальне бачення після реконструкції; план розвитку і техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) реконструкції; питання впливу роботи аеропорту на навколишнє природне середовище після реконструкції; правовий аналіз та аналіз ризиків.

Згідно з даними презентації, концепція аеропорту Умань передбачає: створення нового значимого об'єкта туристичного інтересу, який в поєднанні з дендропарком "Софіївка", центром Рабі Нахмана, іншими привабливими історико-культурними об'єктами поблизу Умані перетворить місто з "чергового пункту на маршруті" в "центр базування туристів на три-сім днів". В якості такого об'єкту пропонується парк під умовною назвою "Україноленд".

У планах - створити центр обслуговування туристів (ряд готелів різного класу), реконструювати військовий аеродром в сучасний міжнародний аеропорт для спільного використання повітряними суднами військової та цивільної авіації.

Для останнього планується застосувати механізм державно-приватного партнерства. 

Прогнозується, що при середньому сценарії реалізація зазначених заходів збільшить річний обсяг туристів в Умань на 50%, при оптимістичному сценарії - вдвічі.

Згідно з розрахунками, розробка передпроектних пропозицій по реконструкції аеродрому Умані, ТЕО і правове обґрунтування займуть півроку та коштів у сумі 1,945 млн. євро.

Підготовка завдання на проектування; топографо-геодезичні та геологічні розвідки ділянки об'єкта реконструкції; розробка проекту реконструкції аеродрому; отримання позитивного висновку держекспертизи; розробка робочої документації в цілому займуть до півроку та коштів у сумі 4,759 млн євро.

Безпосередньо будівництво об'єкта і його обладнання можуть тривати близько двох років з інвестиціями в 65,041 млн євро. Близько 120 тис. євро знадобляться для підготовки документів для реєстрації аеродрому і сертифікації, згідно з правовими та нормативними документами.

В результаті після закінчення чотирьох років може бути завершена перша черга об'єкта (створення пасажирської інфраструктури).

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ