Шполянська школярка перемогла у всеукраїнському конкурсі творів

Переможницею Всеукраїнського конкурсу на кращий твір на лісову тематику цьогоріч стала Катерина Гончарук – учениця Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів Черкаської обласної ради. Вже кілька років поспіль Товариство лісівників України спільно з Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства проводять цей конкурс саме для дітей із особливими потребами. Дівчина посіла перше місце, написавши твір «Ліси – зелене багатство країни», за який отримала винагороду у розмірі чотири тисячі гривень.

Переможницею Всеукраїнського конкурсу на кращий твір на лісову тематику цьогоріч стала Катерина Гончарук – учениця Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів Черкаської обласної ради

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Привітати Катю з перемогою та вручити подарунки до навчального закладу завітали директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко, головний лісничий ДП «Звенигородське лісове господарство» Сергій Тлустий, лісничий Шполянського лісництва Олександр Хорват та заступник голови Шполянської райдержадміністрації Ольга Шпиця.

Лісівники Звенигородського лісгоспу подякували керівництву школи та викладачам за те, що вони виховують у дітях любов до лісу, привчають їх цінувати природні багатства рідного краю та активно долучаються до участі у конкурсі, а переможницю нагородили призами. На виграні кошти дівчинці придбали смартфон. Окрім того, керівництво державного підприємства «Звенигородське лісове господарство» виділило додатково кошти, аби привітати Катерину, та вручили їй одяг й дівочі аксесуари.

«Надзвичайно приємно, що в нашому краї зростають і навчаються такі талановиті діти. У своєму творі Катя досить багатогранно висвітлила тему лісу, неабияк відчувається душевний підхід – це робота достойна перемоги. Гадаю, учні й надалі братимуть участь у конкурсі й популяризуватимуть лісівничу справу, а ми будемо всіляко підтримувати та опікуватись вихованцями даного закладу», – зазначив директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко.

Головною родзинкою твору стала ідея створення парків для відпочинку. Їх особливість полягає в тому, що з одного боку люди, в яких народжуються доньки, саджали б берізки, ялинки, сосни, липи, а з іншого – батьки синочків садили б дуби, клени, буки, явори. Цей задум неабияк сподобалась директору Звенигородського лісгоспу Анатолію Петровичу і він має намір його реалізувати.

«Я  б дуже хотіла аби ця ідея втілилась у життя, насправді – це моя маленька мрія. Вважаю, щоб започаткувати цю традицію, не варто чекати поки це зробить хтось інший, кожному варто починати з себе. Я щиро дякую своїй вчительці з української мови та літератури Любові Миколаївні Марченко за цінні поради під час написання твору, а особливо за те, що вона навчила мене бути хорошою людиною й любити світ, який нас оточує. Окрема подяка лісівникам за теплі слова та щедрі подарунки», – говорить Катерина Гончарук.

За словами директора школи Віталія Вербівського, всі дітки, що навчаються в їхньому закладі, талановиті – хтось може твір написати, хтось гарно малює, а хтось у спорті посідає перші місця. Педагогічний колектив пишається своїми вихованцями та сподівається, що діти не зупинятимуться на досягнутому, а такі події, лише додаватимуть їм бажання брати участь у різноманітних конкурсах та перемагати.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ