У ЧДТУ обговорювали глобальне партнерство в умовах децентралізації

Днями за ініціативи кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету відбувся круглий стіл «Глобальне партнерство суспільних інститутів для забезпечення сталого розвитку в умовах децентралізації». Науковий захід об’єднав навколо важливих, актуальних проблем забезпечення сталого розвитку представників різних суспільних інститутів: науковців, практиків, представників органів влади, фахівців фінансових установ, громадських організацій та координаторів міжнародних проектів.

У ЧДТУ обговорювали глобальне партнерство в умовах децентралізації

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у прес-службі учбового закладу.

На початку зібрання перший проректор Черкаського державного технологічного університету Євген Ланських від імені ректора ЧДТУ Олега Григора висловив подяку всім гостям, партнерам і учасникам круглого столу та виразив сподівання на плідну працю, яка надасть можливості для розробки нових наукових напрямків, а надалі й практичної їх реалізації для забезпечення сталого розвитку нашої держави в умовах децентралізації.

- У наш час в Україні відбувається велика кількість реформ, які запроваджує уряд, і, разом з тим, інтеграція України в євроспільноту вимагає забезпечення стабільного сталого розвитку в умовах децентралізації, яка відбувається нині на теренах нашої держави, - зазначив Євген Ланських. - Тому, мета цього зібрання є досить важливою і надзвичайно приємно, що саме науковці Черкаського державного технологічного університету беруть участь у розробці стратегій та заходів і дійсно забезпечують розвиток нашої держави, сталий постійний розвиток, поступовий рух вперед  тим самим сприяють ефективній інтеграції України в євроспільноту, як справжнього партнера рівного собі, як рівноцінного партнера з Євросоюзу.

Учасники круглого столу обговорювали питання успішності реформи децентралізації, ролі різних інститутів у процесі забезпечення сталого розвитку на засадах партнерства та кооперації.

Зі змістовними практично орієнтованими доповідями виступили гості заходу: начальник Управління Північного офісу Держаудитслужби  в Черкаській області Тетяна Велько, начальник Управління планування регіонального розвитку Черкаської ОДА Сергій Даниленко, регіональний координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Ганна Бабкова та інші. Зі свого боку науковці – представники ЧДТУ в своїх виступах обґрунтували роль університету в забезпеченні сталого розвитку як на локальному рівні, так і в глобальному масштабі.

На засадах конструктивного діалогу учасниками визначено коло проблем, що постають на порядку денному та які можливо вирішити тільки спільними зусиллями. Представники різних установ були одностайні в тому, що сталий розвиток неможливий без налагодження на глобальному, регіональному та місцевому рівнях всеохоплюючих партнерських відносин між суспільними інститутами, які побудовані на єдиних принципах і цінностях, орієнтованих на задоволення інтересів людства і планети.

На завершення обговорення проблематики круглого столу учасниками сформовано спільний план дій по реалізації порядку денному та досягненню цілей сталого розвитку в межах повноважень та можливостей кожної установи та кожного учасника зокрема.

Як підсумок, д.н. держ. упр., професор, завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко підкреслила, що роль кожного інституту в забезпеченні сталого розвитку важлива, проте найголовніше – це люди та партнерські відносини між ними.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ