Як черкаський бізнес мотивує команду працювати ефективніше

Не секрет, що задоволення від роботи приносить не тільки розмір заробітної плати. Комфорт на робочому місці та приємні бонуси також впливають на якість виконання професійних обов'язків і результат роботи. Премії, корпоративи, тренінги, винагороди у вигляді спільного відпочинку, гаджетів і навіть авто – чого тільки не вигадають керівники, аби підлеглі працювали сумлінніше.

Які мотиваційні програми використовують черкаські підприємці, дізнався in.ck.ua.

Автомобіль і поїздки в Єгипет

Найкращі працівники науково-виробничої фірми “Урожай” не просто красуються на дошці пошани, а й беруть участь у розіграші цінних призів. Основний з них – автомобіль. Розігрують його під час великого свята, яке влаштовують наприкінці кожного року. 11 років тому в компанії починали з ВАЗів, потім заохочували Фіатом, а останні два роки дарують Рено.

Найкращі працівники науково-виробничої фірми “Урожай” не просто красуються на дошці пошани, а й беруть участь у розіграші цінних призів. Основний з них – автомобіль. Розігрують його під час великого свята, яке влаштовують наприкінці кожного року. 11 років тому в компанії починали з ВАЗів, потім заохочували Фіатом, а останні два роки дарують Рено.

Олег Васецький, генеральний директор ТОВ НВФ "Урожай" холдингу "МХП":

Ми керуємося не лише завданням ефективно впроваджувати процеси управління людськими ресурсами, а й створюємо середовище, яке відкриває працівникам нові можливості для розвитку, мотивує до нових ініціатив та досягнень, є цікавим для щоденної діяльності. Ось уже 4 роки поспіль заохочуємо трактористів і агрономів поїздками до Єгипту коштом компанії. Коли люди бачать, що їхню працю цінують, вони працюють на  результат більш натхненно та відповідально. Система мотивації діє лише для представників робітничих професій: водіїв, доярок, трактористів.

iPad  і кросівки

У колективі черкаського “КІМ BAR” працює здебільшого молодь. І матеріальне заохочення відповідне. Його власники, Микола Калашник та Марина Смик, вважають: найкраще, що може зробити керівник – дати можливість вчитися і розвиватися. Тому заходи, присвячені барному мистецтву та гастрономії, “кімбарівці” відвідують регулярно. Всі навчаються разом, а це об’єднує.

Микола Калашник, засновник “КІМ BAR”:

Виробничих планів ніхто не скасовував, за їхнє виконання є матеріальна винагорода: минулого місяця це був iPаd, а цього – кросівки. Найкращих працівників кухні відряджаємо до столичних ресторанів, аби поєднати приємне з корисним – відпочити та навчитися. Крім того, чайові у нас ділять на всю команду. Наприкінці зміни зароблене офіціанти здають до спільної каси, левову частку суми їм повертають, проте, з цих коштів винагороду отримують і ті, хто готує страви та коктейлі, миє посуд тощо.

"Молоді – значить, недосвідчені" – це не про нас. У наших хлопців та дівчат запал в очах – і це головне. "Гість завжди правий" – це теж не про нас. Ми з усією душею подаємо страви на стіл, але класти туди ноги не дозволяємо. Тому працівники відчувають, що за них стоятимуть горою й не звільнятимуть за найменший промах. І ми відчуваємо, що люди з нами не через мотивацію розміром зарплати, а тому, що ми на одній хвилі, ми – родина.

Мотивація мрією

Найкраща мотивація – це можливість реалізувати власні мрії. Для цього в компанії “eKreative” створюють усі умови. Її засновник вважає, що премії та “кава-чай-печиво” вже давно в минулому.

Віктор Євпак, засновник компанії “eKreative”:

Дати можливість людині здійснити мрію чи наблизитися до неї – це наша головна мотивація. Бо до грошової мотивації, комфорту на роботі, "кави-чаю-печива" люди звикають, багато речей із часом сприймають як належне. Раз на місяць практикуємо сніданок з eKreative – спільні ранкові посиденьки, на яких ділимося ідеями, родинними новинами. Є і більш матеріальні речі – фінансування поїздок за кордон, допомога з отриманням візи тощо.

Раз на рік компанія повністю оплачує участь у профільному семінарі чи конференції. Якщо працівник хоче відвідати більше навчальних заходів, то компанія готова оплачувати половину їх вартості. Крім того, я залюбки подорожую у справах разом із колегами. Так, цьогоріч разом зі мною до Лондона їздило 14 колег. Також у нас оплачують декретну відпустку протягом шести місяців і фінансують весільну подорож.

Командотворення і гаджети

Для великого колективу черкаського кол-центру компанії "Київстар", де працює понад 300 осіб, передбачена низка мотиваційних програм. Працівникам компанія пропонує навчання під керівництвом досвідчених наставників із виплатою зарплати, гнучкий робочий графік, щомісячні доплати за високі результати.

Юлія Тетерюк, керівник центру телефонного обслуговування компанії "Київстар" у Черкасах:

Для персоналу часто проводимо різні мотиваційні конкурси із нагородами – планшетами, смартфонами та іншою технікою. За підсумками року в компанії традиційно проводимо конкурс "Сузір'я Київстар" і "Зоряна сила". Переможці отримують поїздки за кордон, сертифікати на різні товари і послуги тощо.

Кожен квартал проводимо заходи з командотворення, адже це можливість для колективу провести час із користю: ​​ігри на відкритому повітрі, волейбол, шашлики, взимку – боулінг або аквапарк. Також важлива і нематеріальна мотивація – участь у тренінгах та навчальних програмах коштом компанії, організація особливих свят для колективу, поїздки в інші міста та країни для обміну досвідом, спортивні змагання.

Для фахівців різних рівнів потрібно застосовувати свою мотивацію

Сергій Шевченко, бізнес-тренер, коуч:

Мотиваційні програми – це, по суті, інвестиція у прибуток. Щоб ці програми працювали, потрібна насамперед грамотна система добору персоналу. Крім того, будь-яка компанія – це живий організм. Щоб він функціонував, керівнику потрібно бути психологом, бачити в працівникові людину, особистість, поважати його, а не лише вимагати. Відчуття значущості та безпеки на роботі, усвідомлення глобальної мети, публічне відзначення професійних перемог є потужними мотиваційними інструментами.

Для фахівців різних рівнів потрібно застосовувати свою мотивацію. Так, для працівників керівної ланки визнання професійних успіхів буде більш важливим, ніж матеріальні бонуси. Коли професіонал підпорядковується професіоналу, керівник зростає разом із підлеглими, мотивація до роботи зростає. Щодо грошових винагород, то вони завжди мають бути прив'язаними до результату.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ