Перші особи черкаського політикуму поділилися планами на наступний рік

план

Черкаські владці вже склали політичні плани на наступний рік. Насамперед візьмуться за бюджет міста, стратегію розвитку Черкас та області. Окрім того, обіцяють не забути і про благодійні ініціативи. Обіцяють піклуватися про бійців АТО та їхні родини. Про плани на наступний рік у відомих особистостей черкаського політикуму розпитувала Ірина Малюкова, передає vikka

В обласній адміністрації гаряча пора. Там підбивають підсумки 2014-ого і вже активно будують плани на рік прийдешній. Чи не найбільше обласний очільник переймається "Стратегією розвитку Черкащини".

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА: "Наступний рік – рік задекларованих реформ, як і Президентом, так і Урядом. І наше основне завдання – впроваджувати ці реформи. І зараз якраз той момент, коли ми повинні "знизу" отримувати інформацію: від громад, від підприємців, підприємств, – щодо внесення змін до цих реформ. І тому ми зараз очікуємо всю цю інформацію, яка повинна лягти в "Стратегію розвитку".

Той же клопіт і в міського голови. Сергій Одарич переймається за яким планом розвиватиметься місто та чи будуть на це кошти.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: "Я думаю, що це все-таки буде внесення на розгляд міської ради "Програми розвитку" на наступний рік і проекту бюджету. Це найважливіші документи, які, на жаль, в цьому році зробити нереально, бо Верховна рада до кінця року до кінця не змінила законодавство, не визначила всі бюджетні показники" 0:30 + 0:39 "Я сподіваюся, що всі депутати підтримають це. Я не маю ілюзій, що вони підтримають у тій редакції, яку я запропоную. Але мені б хотілося, щоб депутати концептуально підтримали, знайшли порозуміння".

"Програма розвитку" міста хвилює й секретаря міськради Олександра Радуцького. Для себе він уже виставив акценти в цьому документі.

Олександр Радуцький, секретар міськради: "Нам потрібно ухвалити "Програму соціально-економічного розвитку", також ухвалити бюджет. І особисто я, і депутатський корпус, будемо наполягати у формуванні цього бюджету закласти більше коштів на встановлення склопакетів, за програмою енергозбереження, у дитячих садочках, школах. Також закінчити асфальтування тих доріг, які не були закінчені в цьому році. І основне, як я вже говорив, піднімати комунальні підприємства з колін".

Черкаські "УДАРівці" в новому році вирішили трохи зменшити політичну напругу. І стартувати з вирішення господарських питань.

Сергій Кудактін, депутат міськради від партії "УДАР": "Я думаю, що наша політична сила "УДАР" в міській раді буде зосереджена на ухваленні бюджету міста. Хотілося б, щоб цей бюджет був не політичним, а господарським. Нарешті підійти до багатьох питань, які роками не вирішували. Але особисто в мене ще є таке бажання політичне – розробити проект закону "Про можливість відкликання депутатів громадою", тих депутатів, які не справляються зі своїми обов’язками".

Свободівці в міськраді візьмуться за допомогу АТОвцям та їхнім родинам. Для цього вже створили спеціальну програму підтримки.

Юрій Ботнар, депутат міськради від ВО "Свобода": "Я сподіваюся, що міська рада на першому ж пленарному засіданні в новому році її розгляне і я дуже сподіваюся, що розгляне її позитивно. Тобто вона буде прийнята і ми зможемо одразу ж надавати допомогу безпосередню: соціальну допомогу, матеріальні пільги, допомогу пораненим учасникам АТО".

Найбільш радикальні плани на прийдешній рік має депутат обласної ради Любов Майборода. Натхненна зустріччю із міським головою Львова Андрієм Садовим вона підготувала справжню революцію у місцевому самоврядуванні.

Любов Майборода, депутат обласної ради: "Ми хочемо, щоби були внесені зміни до бюджетного кодексу. І щоб не єдиний був казначейський рахунок, який є зараз, а щоб такі казначейські рахунки були відкриті при обласних казначействах, тобто при областях. І щоб гроші місцевих бюджетів акумулювалися саме на цих обласних рахунках. Щоб місцеві громади і чиновники були зацікавлені в тому, щоб було грошей більше, щоб вони направлялися на кошти місцевих громад".

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ