У Зеленій Діброві відбулися громадські слухання

Традиційно у грудні в Зеленій Діброві відбулися громадські слухання. Сільський голова Ігор Щербак прозвітував про роботу виконкому. Розглядалися звернення як жителів населеного пункту, так і фізичних осіб та організацій, що стосувалися земельних питань, надання та оформлення субсидій, приватизації землі й будинків, переоформлення спадщини тощо.

Ігор Володимирович зауважив, що протягом року бюджет виконувався, висловив сподівання, що так буде й надалі. Це стало можливим завдяки орендарям, які своєчасно, згідно з договорами, сплачують податки. Тому мали можливість вчасно виплачувати заробітну плату, розраховуватися за енергоносії, послуги зв’язку, покращити естетичний вигляд села, надавати допомоги тим, хто їх потребував.

Наприклад, лише на потреби освіти надали 35 669 грн, територіальної оборони (військкомат) – 10 000 грн, охорони здоров'я: РТМО – 29 526 грн, Зеленодібрівському ФАПу на придбання ліків – 1 626грн. Виділили субвенцію району в сумі 76 821 грн.

Голова звернув увагу на зроблене в 2014 році на благо громади завдяки співпраці жителів Зеленої Діброви, працівників сільської ради, СЦКД, комунгоспу, школи, ФАПу, підприємців: проведено поточні ремонти всіх приміщень комунальної власності, встановлено огорожу біля музею села 33 м, зроблено ямковий ремонт доріг по вул. Шевченка 150 м, Жовтневій 450 м, містка по вул. Першотравневій. Також озеленили населений пункт, висадивши багато саджанців різних порід. Здійснили ремонт вуличного освітлення. Проводили виставки картин та стендів у районі та за межами.

На виконання програми «Турбота» надавали матеріальну допомогу хворим жителям села, які цього потребували. Безкоштовно забезпечили дровами сім’ї переселенців із Донецької та Луганської областей. Родині з Луганської області було придбано будинок по вул. Кушнирівській, на що одна з політичних партій надала допомогу в сумі 27 000 грн. Також жителю села Володимиру Шпиці допомогли у придбанні житла. Тричі завозили гуманітарну допомогу з одягом для переселенців із Луганської, Донецької областей та людей, які її потребували. Надавали матеріальну допомогу та продукти харчування для Української армії.

Проведено благоустрій Кушнерівського та Титівського ставків. Зроблено реконструкцію греблі Гарбузового ставка, розчищено чагарники на Глинищівському ставку, щоб мати можливість відпочивати та рибалити.

Наприкінці виступу сільський голова подякував усім за розуміння, допомогу та проведену роботу.

Також заслухали інформацію представника орендаря СПОП «Відродження» Валентина Лук’яненка – про стан розрахунків із громадянами за оренду земельних часток (паїв). Відзначено, що цього року збільшилася кількість громадян, які отримували орендну плату грішми (вони проживають за межами села, у містах України). Жителі ж Зеленої Діброви забирали зерном.

У виступі дільничний інспектор міліції Руслан Шпак проаналізував криміногенну ситуацію не лише в селі, а й у районі в цілому. До відділу міліції надійшли 24 заяви від жителів Зеленої Діброви, по всіх них прийнято відповідні розпорядження. Відзначено, що в населеному пункті відсутні кримінальні злочини.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ