Як розпізнати: професія престижна чи затребувана - навчали у Мокрій Калигірці

На цей час в регіоні продовжується акція «Випускник-2019», під час якої фахівці обласної служби зайнятості допомагають майбутнім абітурієнтам зорієнтуватися у світі професій та зробити рішучий крок у професійне майбутнє. У профорієнтаційній роботі з старшокласниками значна увага приділяється проведенню презентацій закладів освіти.

На цей час в регіоні продовжується акція «Випускник-2019», під час якої фахівці обласної служби зайнятості допомагають майбутнім абітурієнтам зорієнтуватися у світі професій

Так, з метою популяризації серед учнівської молоді робітничих професій, інформування про їх затребуваність на ринку праці та роль у розвитку економіки країни, фахівці Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості організували для 27 старшокласників Мокрокалигірської загальноосвітньої школи презентацію Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області, що знаходиться у рідному селі школярів.

Педагог-організатор та викладач біології Ірина Приємська ознайомила юних гостей з історією виникнення та напрямками навчання закладу освіти. Юнаки та дівчата дізналися про умови навчання, матеріально-технічну базу та тематичні новинки, що успішно використовуються викладачами у навчальному процесі.

Наприкінці зустрічі, провідний фахівець з профорієнтації Олександр Палубінський відмітив: «Вдало обрана професія є запорукою професійного успіху та гармонійного розвитку особистості. А престижність професії визначається не сформованими стереотипами, а її затребуваністю на ринку праці».

У свою чергу фахівці Смілянського міськрайонного центру зайнятості завітали на День відкритих дверей до ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів». Захід відвідало понад 180 майбутніх абітурієнтів.

Запрошуючи старшокласників на навчання, викладачі та майстри разом зі своїми учнями знайомили гостей з особливостями та перевагами кожної професії.

Всі присутні мали можливість спостерігати за майстер-класами кухаря, кондитера, офіціанта, маляра, штукатура, лицювальника-плиточника, а також за роботою навчальних лабораторій токарної і фрезерувальної справ.

Старшокласники брали участь у змаганнях на спритність з виконання фігурної штукатурки, сервіровки столу, розмальовування кондитерських виробів харчовою глазур’ю та білковою масою, декоративного оздоблення страв, а саме – виготовлення млинців у формі квітів.

За словами виконуючої обов’язки директора закладу освіти Надії Барановської, головна місія – навчити молодих людей фахових умінь, щоб вони, після закінчення навчання в закладі, успішно працевлаштувалися і гідно конкурували на ринку праці.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ