Черкаські комунальники борються з місцевими наркодилерами

Написи з електронними адресами та назвами сторінок у соцмережах та месенджерах, через які продають наркотичні речовини, отруюють життя не лише громадським активістам, батькам підлітків і педагогам, а й черкаським комунальникам.

Написи з електронними адресами та назвами сторінок у соцмережах та месенджерах, через які продають наркотичні речовини, отруюють життя не лише громадським активістам, батькам підлітків і педагогам, а й черкаським комунальникам.

Такі написи регулярно з’являються на парканах та стінах центральних теплових пунктів, котелень «Черкаситеплокомуненерго». Працівники підприємства затято борються з ними та щиро зізнаються – їх це вже допекло. Однак інших варіантів, як ходити слідом за «писаками» і замальовувати їх творчість, у працівників підприємства немає.

– Ми не хочемо бути співучасниками злочину. Вони малюють «продаж наркотиків», а ми зафарбовуємо – така наша доля, – ділиться директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

– Охочі продемонструвати свій рівень освіти та світогляд на паркані були завжди, але останніх років три-п’ять серед написів, графіті та інших «художеств» з’явилися оці електронні адреси, через які продають наркотичні засоби. Зловити тих хто це робить практично не можливо, вони балончиком через трафарет в раховані секунди наносить напис та й тікають, – розповідає начальник служби транспортування теплоенергії КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Сергій Дубина.

Усього у підприємства 81 центральний тепловий пункт, з яких лише п’ять недоступні стороннім, решта піддаються безперервним атакам графітистів та наркоторговців.

– Найбільше пишуть на пунктах у центрі міста, мікрорайоні Казбет, на Луначарці та в Південно-Західному районі. Зокрема, за адресами Хрещатик 130, Шевченка 132, Смілянська, 2 – вже по другому колу цього року замальовуємо ці написи. Їх з однаковою інтенсивністю наносять практично в усіх мікрорайонах міста, але переважно на пунктах та парканах у людних місцях, прохідних дворах, де ці написи може побачити велика кількість перехожих, – аналізує начальник дільниці №6 КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Валерій Механіков.

Зрозуміло що такі художества допікають на підприємстві, адже тут вимушені відривати працівників від важливішої роботи та направляти на зафарбовування настінних написів. Часто бригада ще не встигла зібрати інструмент, як на щойно пофарбованих та побілених стінах з’являються нові написи. Окрім зусиль підприємство на ці роботи витрачає й кошти, які краще було б спрямувати на більш потрібні речі. Однак така наполеглива робота не залишитися без результату: чим менше дітей та підлітків побачить таки написи, тим менше спокуси у них стати на хибний шлях.

– Звичайно профілактичні заходи потрібні та дієві. Ми неодноразово спільно з громадськими органзаціями організовували спільні заходи, під час яких замальовували ці написи. Важливо, щоб адміністрації установ, організацій та й просто пересічні городяни не були байдужими і по можливості замальовували написи, через які молодь має вихід на наркодилерів, – коментує начальник сектору комунікацій Головного управління Національної поліції в Черкаській області Дмитро Грищенко. – Чим менше будуть поінформовані про це підлітки, тим більша ймовірність, що вони не звернуться за цими адресами.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ