До кінця 2020 року у Черкаській області запрацюють 105 маршрутів пересувних відділень Укрпошти

До кінця 2020 року Укрпошта запустить на Черкащині 105 авто пересувних відділень, які обслуговуватимуть 752 села з населенням до 2 тисяч жителів.

До кінця 2020 року Укрпошта запустить на Черкащині 105 авто пересувних відділень, які обслуговуватимуть 752 села з населенням до 2 тисяч жителів.

У Черкаській області 752 населені пункти з населенням менше 2х тисяч жителів, де проживає майже 400 тис. мешканців. Загалом в Україні таких сіл понад 26 тис. і більш як 10 млн їх жителів не мають доступу до таких необхідних установ, як аптеки, банки, магазини побутової техніки тощо. Наприклад, за останні 4 роки мережа банків скоротилась на 36,2%. Протягом 2019 року кількість аптек і аптечних пунктів сумарно зменшилася майже на тисячу одиниць і станом на січень 2020 року в Україні було зареєстровано трохи менше 20 000 аптечних торгових точок (в селах і селищах міського типу - 26% або 5200 торгових точок).

«Більшість сільських відділень у населених пунктах з кількістю жителів до 2 тис. збиткові, адже мають неповне завантаження: 2 листи на день та 1 посилку на місяць. Через це нам дуже складно інвестувати у ремонт відділень, збільшення зарплати листоношам тощо. Трансформація стаціонарних відділень у селі формат пересувної пошти – це життєва необхідність як для Укрпошти, так і для селян. Завдяки новому формату жителі сіл зможуть зручно сплачувати комірне, отримувати пенсії, замовляти та отримувати ліки та товари з інтернет-магазинів, поповнювати мобільний, купувати продукти харчування та побутову хімію, надсилати посилки тощо. Співробітники працюватимуть комфортно та безпечно у новеньких авто та отримають можливість заробляти у середньому на 70% більше», - зазначив Олександр Марченко, директор Черкаської дирекції Укрпошти.

Бригада пересувного відділення складатиметься з начальника відділення, листоноші бригади та водія-супроводжувача. У населених пунктах, де навантаження більше, працюватиме постійна листоноша села. Команда пересувного відділення працює на повну ставку та має вищий оклад. Начальник отримає від 8000 – 9775 грн, листоноша – від 5000 – 6210 грн, водій-супроводжувач – від 7500 – 11250 грн.

До кінця 2020 року 105 авто FIAT DOBLO обслуговуватимуть 752 населені пункти області. Для кожного села буде розрахований оптимальний графік роботи пошти в залежності від потреб населення. До сіл з населенням менше 100 жителів авто заїжджатиме один раз на тиждень, до 500 – двічі, до 1200 – тричі, більше 1200 жителів – чотири або й п’ять разів на тиждень залежно від потреби. У день приїзду автівки Укрпошти працюватиме і точка присутності (приміщення Укрпошти або надане сільрадою, де будуть надаватись поштові послуги).

Авто FIAT DOBLO повністю укомплектовано для зручної роботи бригади пересувного відділення. Воно тримісне, з обладнаним робочим місцем для листоноші бригади. Пересувне відділення має тепло- та шумоізоляцію, кондиціонер та пічку для обігріву, щоб працівники працювали комфортно за будь-якої погоди. При цьому авто має великий ізольований багажний відсік для посилок, систему для сортування кореспонденції, вогнестійкий сейф та сумку-холодильник для доставки ліків. Підвищена вантажопідйомність авто у порівнянні з пересувними відділеннями Чернігівщини дозволяє авто виконувати свої функції в погану погоду та у малопрохідній місцевості.

Нагадаємо, що Укрпошта запускає пересувні відділення у 6 областях України: Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій. До кінця 2021 року проєкт масштабують на села та селища по всій території України. Про це стало відомо 5 серпня 2020 року під час офіційної презентації нових авто пересувних відділень Укрпошти за участю Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Нагадаємо, що влітку 2018 року проєкт стартував у Чернігівській області. Жителі маленьких сіл та селищ отримали доступ до повного спектру послуг Укрпошти у точці присутності (приміщенні, де надає послуги начальник відділення чи листоноша села) або пересувне відділення приїжджає безпосередньо до їхніх дворів та домівок. Новий формат також дозволяє співробітникам Укрпошти працювати в комфортніших умовах на повну ставку та заробляти на 70% більше.

Довідково

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та смт з населенням до 2 тис. жителів. Пересувні відділення потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги, а також доставку ліків.

10 квітня 2020 року Укрпошта підписала договір фінансового лізингу з ПУМБ про закупівлю 500 автомобілів Fiat Doblo Maxi для пересувних відділень вартістю майже 8,5 млн євро. У тендері із закупівлі автомобілів для пересувного відділення на Prozorro взяли участь 4 учасники, які запропонували 3 моделі машин. Переможцем стал Fiat Doblo Cargo Maxi із загальною ціною в 16,9 тисяч євро, що включає забудову, додаткове устаткування, брендування і технічне обслуговування протягом трьох років. А ціна «базової» моделі на 25% дешевше, ніж її вартість в автосалоні.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Класс !!! надіємся, що цього року випаде сніг і дятли будуть на фіаті буть їздити з грейдером, щоб почистити сніг - буде точно дешевше...
30 августа 2020 21:48
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ