Золотоніські депутати спробували прийняти у комунальну власність районний будинок культури

На останньому пленарному засіданні Золотоніської районної ради голова профільної комісії Мар’яна Ніщенко наполягла на внесенні до порядку денного пункту про передачу районного Будинку культури у комунальну власність Золотоніської міської громади. За її словами, працівники установи попереджені про закриття і з 1 січня будуть звільнені. А вже 30 грудня у Будинку культури відключать опалення, оскільки жоден тендер не оголошений. Депутатка переймалася працевлаштуванням колективу.

 районного Будинку культури у комунальну власність Золотоніської міської громади

– Ви займаєтеся бюрократичною процедурою, іграми: передати − не передати, не думаючи про людей та ігноруючи закон, який чітко встановив терміни, − сказала Мар’яна Ніщенко.

– Система опалення в РБК працюватиме, воду не зливатимуть, − запевнив голова районної ради Борис Євмина. − А з людьми будемо розбиратися, не я їх звільняю.

За словами присутнього на зібранні народного депутата Олександра Скічка, якщо голова районної ради бере на себе відповідальність і не хоче передавати у власність громади майно, мотивуючи тим, що районна рада управлятиме ним за підтримки депутата обласної ради, то з цим можна погодитися.

– Але хотів би наголосити: відповідальність за людей, які будуть звільнені з 1 січня 2021 року, лежить особисто на вас, бо Золотоніська ОТГ була готова взяти будинок культури на баланс. Така ж ситуація і з районним стадіоном «Колос», − звернувся до Бориса Євмини народний обранець.

Як з’ясувалося, побоювання голови районної ради полягають в тому, що нові власники змінять статус закладу.

Однак уже існує меморандум між Золотоніською та Новодмитрівською громадами щодо роботи гуртків різного напрямку у приміщенні районного Будинку культури

Керуючий справами Золотоніської районної ради Сергій Стрижак уточнив: РБК не має статусу юридичної особи, засновником його є районна рада, яка представляє спільні інтереси територіальних громад району, тому й об’єкт перебуває у власності громад. Люди, як юридична особа, не зареєстровані. Тому вони будуть працевлаштовані. Тобто, сесія районної ради не уповноважена ухвалювати рішення щодо працюючих в цьому закладі.

Перед голосуванням з цього питання депутати знову зареєструвалися. Їх лишилося 36. Результат: «за» − 22, проти − 2, утрималися – 11.

Питання про передачу районного стадіону «Колос» навіть не стояло у порядку денному. Як пояснив Борис Євмина, це комунальне підприємство.

Під час засідання сесії головуючий закидав присутнім, що репліки та дії декого розписані згідно із сценарієм. Хоча справжня режисура розігралася уже після закриття пленарного засідання.

Згодом на офіційному сайті Золотоніської районної ради з’явилася заява депутатки Валентини Наумейко. У ній вона просить не враховувати голос колеги Олександра Лісового, який передав їй пульт на зберігання, а вона на нього «випадково натиснула». Цікаво, що ця випадковість сталася якраз під час голосування. У протоколі проти прізвища Олександр Лісовий – «за».

Як можна встигнути проголосувати за себе та ще й «випадково» натиснути пульт за когось?

Адже електронна система голосування досить вибаглива, і банальне натискання тут не спрацьовує, треба цілеспрямовано наводити пульт для сприйняття його сигналу. Виходить так: якщо на зібранні ухвалили рішення, то воно може бути не остаточним, а згодом «перегратися». Схоже на те, що є результати на публіку, а існують ще й кулуарні, завуальовані.

Як нам пояснила заступник голови Золотоніської районної ради Валентина Ярош, остаточно стверджувати, ухвалене рішення чи ні, не можна. Бо, враховуючи подані депутатські заяви, необхідно провести нову процедуру голосування з цього питання. Тож наразі йдеться про скликання позачергової сесії депутатів Золотоніської районної ради.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ