Шполяни обіцяють «постійно діючий» пікет під Кабміном і Адміністрацією Президента

Сьогодні зранку черкащани кілька годин пікетували Кабінет Міністрів України у Києві. Люди приїхали до столиці із однією вимогою вирішити проблему призначення голови Шполянської райдержадміністрації.

Нагадаємо, на цю посаду Народна рада Шполянського району запропонувала кандидатуру сільського голови Лозуватки Станіслава Бойка, але процес призначення затягнувся. А нещодавно виявилось, що на місце голови РДА вже готується інша кандидатура.

Щоб прояснити ситуацію, наші кореспонденти під будівлею Кабміну поставили кілька запитань самому Станіславу Миколайовичу, якому, до речі, досі не надійшло ані з Адміністрації Президента, ані з Кабміну, ані з облдержадміністрації жодної офіційної відповіді.

«Сьогодні клерки Кабміну нам сказали, що кандидатура Народної ради не розглядається. Подання, яке Черкаська обласна адміністрація надіслала, відхилено і подано іншу кандидатуру. Мені ж повідомлення не було про відмову. Співбесіда в Адміністрації Президента була проведена,і моя кандидатура була нібито затверджена», – розповів пан Бойко.

Він не знає, хто впливає на гальмування призначення, однак припускає, що ноги ростуть із Черкаської обладміністрації і від так званої шполянської «еліти», яку в просторіччі називають або «п’ятою колоною», або просто мафією.

«Про нову кандидатуру взагалі нікому ніхто не говорив, тримали інформацію за сімома печатками. Нам про це стало відомо зі своїх джерел. Кажуть, що будуть призначати керівника СТОВу зі Шполянщини Потапенка. Він давно вже працює директором товариства в селі Ярославка. Звичайно, його підтримують всі впливові та грошовиті мужі, і вони не хочуть, щоб був кандидат від народу, при чому будь-хто. Громада це зрозуміла ще тоді, коли висувала першого кандидата від Народної ради Сергія Коваля: «еліта» взагалі нікого не бажала бачити народного. Вона прагне, щоб стара мафія залишилась, тому до цього часу ніхто із владних структур в Шполянському районі також не змінився», – аналізує причини свого не призначення Бойко.

Шполяни дуже обурені, бо змін жодних не відбувається. І ні у владних структурах, ні в силових структурах на народ ніхто не реагує, допомоги немає. Процвітає беззаконня, злочинність. Всі звернення, які були зроблені до Міністерства, наприклад, внутрішніх справ із Шполянського району – залишились без будь-якої реакції. Тому тут вся надія – на нового голову адміністрації, – додає він.

Шполяни обіцяють «постійно діючий» пікет під Кабміном і Адміністрацією ПрезидентаПікетувальники пригрозили представнику Кабінету Міністрів, який до них таки вийшов, що зроблять свої зібрання тут та біля Адміністрації Президента постійно діючими, доки народна кандидатура на голову Шполянськорї РДА не буде затверджена. Разом із самообороною обіцяють проводити акції протесту і під Черкаською ОДА.

«Якщо це питання не буде вирішуватися, ми будемо піднімати народ Шполянщини, будемо їхати в Черкаси, адже, «витоки» блокування – в обласній адміністрації. Ми будемо піднімати всі демократичні сили і боротись до повної народної перемоги», – попереджає Станіслав Бойко.

Марина Даценко

Дзвін

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ