У Черкасах хочуть зробити КСН кориснішими для містян

У Черкасах хочуть зробити КСН кориснішими для містян- Сьогодні у Черкасах визначають ефективність і формат подальшої роботи комітетів самоорганізації населення. Закінчується дія програми, відповідно до якої у Черкасах діють КСН, днями буде створено робочу групу, яка визначить їх майбутнє - скільки залишити, як працюватимуть, - констатує депутат Черкаської міської ради Олег Кашко. – Багатьом депутатам незрозуміло, навіщо їх стільки та чим займаються – тож пропонують довільно їх скоротити - до 6-12 (зараз -18). Чи справді варто?
- По дорозі на роботу я обходжу пів району - і роблю до десятка дзвінків до різних служб міської ради. Із бюрдюра стирчить шматок арматури, об який можуть травмуватись люди - я залишаю заявку на 1505, «гарячій» лінії міськвиконкому. Наступного дня перевіряю, чи заявку виконали. Побачила відкритий каналізаційний люк – телефоную знову…Звісно, це не пряма наша робота, є відповідні служби, які повинні цим займатись – але хто з них щодня проводить обстеження району? – говорить голова КСН «Дніпровський» Любов Здоровенко. - Протягом дня ми проводимо прийом мешканців, видаємо їм деякі види довідок та інших документів. Приходять люди по безкоштовні послуги – ми підписали меморандум із училищем, що готує перукарів, і влаштовуємо безкоштовні перукарні для пенсіонерів. На базі КСН щомісяця проходить прийом пенсійного фонду, відбувається 8 депутатських прийомів. Частина людей приходить у неприйомні дні, ми їх вислуховуємо, приймаємо від них заяви до депутатів (якщо звернення термінове), допомагаємо скласти заяви до депутатів. У нас працюють гуртки - і хочемо відкрити додаткові - із рукоділля, самодіяльності. Працює волонтерська група (це більше 20 людей), що сортує зібрані речі для нужденних, плете маскувальні сітки для зони АТО та шиє для них ковдри. Скоро зможемо робити ще більше, бо наш проект став одним з переможців громадського бюджету – і ми зможемо закупити швейне обладнання, відкрити швейний гурток для мешканців мікрорайону, надавати послуги малозабезпеченим та пенсіонерам.
- Я пропонуватиму робочій комісії провести детальне обстеження роботи кожного з них - і, за результатами оцінки ефективності, визначити необхідність існування конкретного КСН. Тим, що залишаться – передати додаткові функції і повноваження, - констатує депутат Олег Кашко. – Передовсім, це частина функцій і повноважень муніципальної інспекції – обстеження мікрорайону і впливу на виявлені порушення. Це розширення можливості для людей отримувати у своєму КСН довідки, за яким треба їздити у ЦНАП – щонайменше, це має бути прийом виїзного адміністратора раз на місяць у кожному із КСН. Комітети самоорганізації сьогодні часто є єдиним осередком активного життя для місцевих мешканців, особливо – пенсіонерів, тож треба забезпечити можливість розширення зайнятості і дозвілля, яке вони можуть там отримувати. Є і важливіші доповнення – обов’язково потрібно забезпечити можливість тимчасової, разової допомоги для людей похилого віку. Узимку до КСН зверталися люди похилого віку, у яких виникала потреба в ліках, памперсах або навіть продуктах – через карантин або хворобу доглядальника (дочки або сина) їм нікому було допомогти. Тому місто має передбачити можливість допомоги таким людям у разових кризових ситуаціях – і забезпечити це можна саме через КСН.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ