В Україні з’явиться Президентський університет. Навчання почнеться у 2023 році

освіта

Президент України Володимир Зеленський презентував концепцію Президентського університету в Києві під час Форуму “Україна 30. Освіта і наука”. Студенти отримають можливість стажування в Україні та за кордоном, реалізувати власні наукові проекти, а після закінчення навчання — офіційне працевлаштування. Навчання за 6 напрямками розпочнеться у 2023 році.

Країна, яка прагне бути конкурентоспроможною в сучасному світі, має визначити освіту та науку своїми стратегічними сферами. Адже розвиток демократичного, успішного, активного суспільства, будь-яких сфер — безпека й оборона, завжди актуальна економіка, медицина, промисловість, ІТ чи агро — все це неможливо без наших добре освічених, ерудованих, креативних громадян”, — розповів президент України Володимир Зеленський.

Мінцифри підтримує ініціативу президента щодо створення нового сучасного університету. Команда Мінцифри працюватиме над освітнім напрямом “Інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект”.

Цифровізація всіх сфер — нові реалії світу. Для побудови успішної цифрової держави потрібно постійно залучати нових кваліфікованих спеціалістів. Зокрема, у сферах кіберзахисту, аналізу даних, штучного інтелекту, роботи з державними реєстрами та захистом персональних даних. Віримо, що Президентський університет — це новий шлях до власної success story в цифровізації”, — розповів віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час презентації.

В університеті впроваджуватимуться інноваційні спеціальності. Освітній процес буде побудований відповідно до науково-технічного прогресу. Серед головних освітніх напрямків — інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; біотехнології та науки про здоров’я; енергетичні технології; глобалізація та міжнародні комунікації.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За клопотанням прокурора депутату однієї із заборонених партій, який намагався незаконно перетнути державний кордон, обрано запобіжний захід
  2. На Черкащині за незаконний вилов риби на понад 1 млн грн засуджено трьох чоловіків
  3. Восьмий випадок на Черкащині: в жителя села Леськи виявили ботулізм
  4. Платників податків Черкаської області попереджають про шахраїв
  5. Черкасці боролися за нагороди чемпіонату світу з кікбоксингу
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ