Катеринопільщина вже з бюджетом

Депутати Катеринопільської районної ради Депутати Катеринопільської районної ради затвердили районний бюджет на 2015 рік. 13 січня 2015 року відбулося друге пленарне засідання позачергової 30 сесії районної ради, яку провів голова районної ради Олександр Комаренко. В роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, депутат обласної ради Людмила Борецька, заступник голови райдержадміністрації Ірина Міненко, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови.

Першим питанням порядку денного заступник голови райдержадміністрації Ірина Міненко представила програму економічного і соціального розвитку району на 2015 рік. У своїй доповіді вона зазначила, що основною метою розвитку району у цьому році є забезпечення зростання реального життєвого рівня населення, промислового і сільськогосподарського виробництва, виконання   вимог соціальних стандартів щодо підвищення рівня оплати праці та забезпечення максимальної зайнятості населення, підвищення ефективності роботи господарчого комплексу, використання наявних та трудових ресурсів, створення умов для закріплення досягнутих темпів економічного розвитку, підвищення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості району, створення сприятливого клімату для малого та середнього бізнесу. Доповідач ознайомила присутніх із планом конкретних дій органів місцевої влади на 2015 рік по всіх економічних та гуманітарних напрямках життєдіяльності району.

Одним з основних векторів соціальної політики держави залишається опіка про людей, які перебувають у складних життєвих обставинах – зазначила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ніна Андрущенко, яка доповідала з питання щодо затвердження районної комплексної програми “Турбота” на 2015-2020 роки. Цей програмний документ, що був одноголосно схвалений депутатами, включає в себе комплекс заходів щодо підтримки найбільш соціально незахищених категорій населення нашого району, які щороку фінансуються з районного бюджету.

Під час розгляду головного питання порядку денного начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Коваленко доповів, що фінансовий ресурс районного бюджету на 2015 рік сформовано з урахуванням змін, внесених до Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

У своєму виступі він зазначив, що проект районного бюджету включає 99 млн. грн. доходів, в тому числі загального фонду 98 млн. грн., спеціального фонду близько 1 млн. грн.

Видатки на загальну освіту та медицину цього року відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” будуть здійснюватись за рахунок цільових коштів з державного бюджету. Тому до районного бюджету включено освітню субвенцію в сумі 25 млн.грн., медичну субвенцію майже 15 млн.грн., а також субвенції на соціальні виплати. Видатки на утримання дошкільних та клубних закладів, бібліотек мають здійснюватися з районного бюджету, але так як ці заклади знаходяться у комунальній власності сільських рад, то кошти на їх утримання передаються сільським, селищним бюджетам.

Під час обговорення проекту районного бюджету у постійних комісіях, на засіданні президії районної ради та сесії було відмічено, що коштів, звичайно, не вистачає, а особливо тих, що виділила Верховна Рада України та на освіту і медицину. Тому вирішили працювати у двох напрямках: звертатися до профільних міністерств щодо збільшення видатків на фінансування цих галузей, разом з тим проводити заходи щодо оптимізації мережі закладів, економії бюджетних коштів, здійснювати видатки в межах встановленого бюджетного ресурсу.

З питанням про внесення змін до рішення районної ради від 31.01.2014 № 24-2/VI “Про районний бюджет на 2014 рік” депутатів також ознайомив Володимир Коваленко. Проведені наприкінці грудня збалансування витрат з доходами районного бюджету, розподіл та перерозподіл субвенцій з державного та обласного бюджетів були затверджені депутатами у прийнятому рішенні.

Крім того, під час сесії було заслухано інформації про хід виконання декількох районних програм, затверджено розрахунки потреби в коштах на їх виконання, прийнято рішення щодо реорганізації фізкультурно-оздоровчого клубу “Колос”, затверджено план роботи районної ради на І півріччя 2015 року.

З усіх питань розглянутих на пленарному засіданні депутати прийняли відповідні рішення.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ