У Черкасах покажуть графіку з російським кораблем, яку підписав Залужний

У Черкасах на виставці покажуть графічну роботу з російським кораблем, на якій свої автографи лишили Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, Роман Грибов та керівник Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець. Презентація виставки відбудеться в один день із відкриттям нового артпростору, розповів Суспільному організатор виставки та засновник артстудії “Склад №5” Олександр Чорновол.

Зі слів Олександра Чорновола, відкриття галереї планувалось ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну: “Мені завжди хотілося відкрити незалежну галерею, артпростір в Черкасах, де можна організовувати не тільки виставки художників, фотографів, скульпторів, а й проводити музичні та поетичні вечори, перфоманси, мистецькі зустрічі та майстер-класи. В цій ідеї мене дуже підтримав мій хороший друг художник Олександр Шепеньков, вдячний йому за віру у проєкт.”

За словами пана Олександра, спочатку проєкт “заморозили” через коронавірус. Потім розпочалось повномасштабне вторгнення Росії, тож відкриття галереї довелось відтермінувати.

“Після 24 лютого мене познайомили з Сергієм Биковим по доброчинному проєкту криптоарту, котрий ми теж плануємо презентувати. Він перейнявся ідеєю створення артпростору і дуже допоміг в завершенні приміщення”.

На відкритті галереї відбудеться презентація виставки “Сьомий” сучасного художника Дмитра Кришовського. З автором виставки, зі слів засновника галереї, знайомий з часів студентства:

“З Дмитром Кришовським я знайомий ще зі студентських часів, ми разом навчались у ЧДБК на кафедрі дизайну. Я слідкую за його творчістю, допомагаю з друком. Тому моєю давньою метою було влаштувати йому першу персональну виставку у Черкасах. У місті, де Дмитро виріс, навчався, почав малювати та здобув художню освіту. Я радий, що нова галерея відкривається потужною виставкою чудового художника”.

Як пояснив Олександр Чорновол, на своїй персональній виставці він представлятиме графіку й артоб’єкти, створені під час повномасштабного вторгнення:

“Тонка деталізована графіка пронизана надією і сподіваннями, сумним гумором та іронією — це реакція на останні події у житті кожного українця. Творчість Дмитра давно оцінили у мистецьких колах столиці й за кордоном, але в сучасних реаліях більшу цінність має визнання Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Автограф Валерія Залужного, Романа Грибова та Ігоря Табурця на оригіналі гравюри «Руський воєнний корабль, іді на**й» можна буде побачити на виставці”.

Автор виставки Дмитро Кришовський розповів про свої роботи: “Я завжди казав, що однією з основних функцій художника — є фіксація часу та рефлексія на те, що відбувається навколо нього. Я художник, тож просто роблю улюблену справу”.

Мистецтво теж допомагає нашим Збройним Силам України, — прокоментував Олександр Чорновол.

Організатор зазначив, що на виставці можна буде придбати лімітовані принти, листівки й футболки з роботами автора. Частина отриманих коштів буде спрямована на допомогу ЗСУ.

 

Відкриття галереї та виставки відбудеться 24 вересня о 16:00.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ