На Черкащині поліція затримала неповнолітніх за розклеювання листівок проти Московського Патріархату

У Тальному на Черкащині поліція затримала неповнолітніх хлопців, за те, що вони розвішували оголошення про молебень за Україну та збори громади на тему «Тальнівщина без Московського Патріархату».

На Черкащині поліція затримала неповнолітніх за розклеювання листівок проти Московського Патріархату

Журналістам «Нового Дзвону» про це повідомив директор Тальнівського будівельно-економічного коледжу Андрій Андрющенко, передають Вісті Черкащини.

Він зазначив, що п’ятеро неповнолітніх студентів 12 квітня розклеювали оголошення поблизу центру міста, за що їх затримали правоохоронці.

Це – одні із наших найкращих студентів, які ніколи не були відмічені у якихось негативних діях чи правопорушеннях. Їх затримали через листівки із закликом до молитви та відвезли до відділку. Хочу наголосити, що тут вже було порушення прав, адже дітей не можна затримувати та незаконно утримувати. Єдине питання до хлопців у мене по тому, що вони не повідомили мене про це – зазначив Андрій Миколайович.

Хлопці – патріоти. Брат одного із них боронить Україну від ворога, а батько іншого – зник безвісті, воюючи із російськими окупантами. Вони вирішили допомогти вірянам Православної церкви: роздрукували оголошення та почали їх розклеювати, аби більше людей прийшло помолитися за Україну.

Ініціатива неповнолітніх хлопців була розцінена тальнівською поліцією як «страшний злочин». Інакше, як пояснити те, що підлітків відразу затримали та відвезли у відділок. Звичайно, поліцейські почали прикриватися порушенням благоустрою та забороною розклеювання оголошень у несанкціонованих місцях. Далі – у працівників поліції з’явився новий аргумент – вони почали звинувачувати хлопців в організації несанкціонованого мітингу.

Розібратись у ситуації приїхав колишній начальник Тальнівської поліції Ігор Голота, який обіймає посаду заступника з кадрів у Звенигородському відділку. На питання журналістів, чи немає у полковника Голоти важливіших справ на кшталт: нерозкритих вбивств та пограбувань ніж допитувати дітей, пан Голота відповів, щоб йому не вказували чим займатися. І звинуватив дітей у тому, що вони організовували несанкціонований мітинг. Журналісти своєю чергою поцікавилися у поліціанта: може він підтримує Московський Патріархат? Бо тільки так можна виправдати дії його та його підлеглих. На це питання полковник Голота відповідати відмовився.

Андрій Андрющенко у коментарі також зазначив, що до нього буквально через кілька годин після інциденту приїхали представники поліції зі Звенигородки.

Виходить, що це наскільки масштабне порушення. І ювенальна служба, і слідчі починають виясняти що і як, – дивується Андрющенко.

На запитання – що вони саме хочуть вияснити, правоохоронці відповідали, що хочуть з’ясувати, хто є організатором проведення молебню за Україну. Дивно, звідки такі питання, адже у соціальних мережах не перший день ідуть обговорення про цю подію і її організатори – не приховують своєї позиції. І, з таким самим успіхом, у цей час правоохоронці могли б шукати справжніх злочинців та колаборантів, але ж ні.

Який це сором, до якої межі потрібно опуститися, щоб приїхати та виясняти із неповнолітніми дітьми, які займаються абсолютно нормальною проукраїнською справою і звинувачувати їх у неправомірних діях, лише з метою – вияснити, хто організатор. А організатор – це Тальнівська громада. Заарештуйте нас усіх. Садіть нас в автозаки, які ви пригнали, за те, що у нас у всіх проукраїнська позиція, – обурюється директор коледжу. Діти замість голови обласної ради, своїми діями підтримали рішення депутатів обласної ради №17-51/VIII від 03.03.2023 «Про звернення депутатів Черкаської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Служби Безпеки України, Ради Національної безпеки та оборони України щодо неприпустимості релігійної ворожнечі, припинення колабораційної діяльності і виправдання війни Росії проти України представниками релігійних організацій» на виконання рішення РНБО. Замість того, щоб подякувати дітям, їх «пресує» поліція.

Він додає, що його дуже здивувала швидкість реагування поліції. За його словами, якби вони так реагували на вбивства, торгівлю наркотиками чи бійки тощо, то ми б жили абсолютно безпечно. Тому така оперативність наводить на думку, що це було замовлення: чи то політичне, чи то релігійне.

Представники поліції приїжджали навіть додому до студентів, де здійснювали психологічний тиск, аби витягнути із дітей якісь покази. Залякували і батьків, але ті, розуміючи всю ницість цієї ситуації, заборонили дітям давати покази, адже тут складу злочину абсолютно не було. Наразі діти налякані діями правоохоронних органів, однак, адміністрація коледжу, всі викладачі та студенти – на боці хлопців і кажуть, що їх в образу не дадуть.

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Ось так і живем, на Сході воюємо проти кацапщини,а на Черкащині за ! Позорище а не поліція!
11 мая 2023 08:07
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ