Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС провела позачергове засідання у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації з грипу та ГРВІ

У зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації з грипу та ГРВІ відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської обласної військової адміністрації.

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС провела позачергове засідання у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації з грипу та ГРВІ

У своєму виступі генеральний директор ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ», головний державний санітарний лікар області Володимир Папач поінформував членів комісії про стан захворюваності на грип та ГРВІ в області, розвиток епідситуації.

За його словами, за попередній тиждень, з 29 січня по 04 лютого 2024 року, в області захворіло 8 752 особи на ГРВІ, в т. ч. COVID-19, 50% із них (4 386) – діти.

Показник захворюваності на 64,6% вище епідемічного порога, розрахованого для області та на 33,4 % більше, ніж за попередній тиждень.

Епідемічний поріг перевищено у всіх районах області, зокрема, у Черкаському районі на 87,8%, Золотоніському районі на 62,2%, Звенигородському районі на 48,5%, Уманському районі на 24,0%.

Дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу спостерігається у 23-х територіальних громадах, де показник захворюваності на грип та ГРВІ перевищує епідпоріг на 80% і більше, високий рівень інтенсивності епідпроцесу у 6 територіальних громадах, де показник захворюваності на грип та ГРВІ перевищує епідпоріг на 50-70%.

За попередній тиждень було госпіталізовано 516 осіб (5,9% від кількості захворілих), в т. ч. 347 дітей до 17 років, що становить 67% серед госпіталізованих.

З початку епідсезону (з 02 жовтня 2023) у Черкаській області на грип та ГРВІ, включно з COVID-19, захворіло 101 055 осіб, у тому числі 55 199 (54,6%) дітей, госпіталізовано – 5 698 осіб, в тому числі – 3 263 дітей.

З початку епідсезону зареєстровано 33 летальних випадки. 31 особа померла внаслідок коронавірусної хвороби та 2 внаслідок грипу (тип А), усі померлі не були щеплені від цих недуг.

Загалом, недостатній рівень охоплення щепленнями населення області від COVID-19 та грипу сприяє швидкому поширенню цих інфекційних хвороб.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» з початку епідсезону проведено майже 5 тисяч досліджень біоматеріалів від хворих на грип та ГРВІ, у 21% випадків виявлені збудники COVID-19, у 6,3% – грипу та інших респіраторних вірусних інфекцій (аденовіруси, респіраторно-синтиціальні віруси, риновіруси, метапневмовіруси).

За даними секвенування підтверджено циркуляцію в області ряду генетичних ліній штаму «Омікрон» вірусу SARS COV-2, в тому числі такі його субваріанти як «Пірола» та «Дженні».

За результатами засідання, регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з метою стабілізації епідситуації з грипу та ГРВІ, прийнято відповідне рішення. Зокрема, зобов’язано місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянути питання щодо стану захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип та організувати здійснення додаткових протиепідемічних заходів. Передбачено проведення щоденного моніторингу захворюваності на ГРВІ у навчально-виховних закладах та, у випадку її зростання, вирішення питань щодо призупинення навчально-виховного процесу в режимі «офлайн», посилення протиепідемічних заходів в закладах охорони здоров’я, соціального забезпечення та ін., здійснення додаткових заходів щодо охоплення населення щепленнями від COVID-19 та грипу, ряд інших заходів.

Про це інформують у Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ