Ректор Черкаської "пожежки" втік, на захист інституту закликають стати "всім миром"

Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля - ліквідація

Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля опинився під загрозою повної ліквідації. З цього приводу сьогодні зібрали прес-конференцію представники викладацького колективу за участі голови обласної ради, депутатів та запевнили, що «кістьми ляжуть» щоб зберегти виш.

Загалом же захід для преси, бо прес-конференцією – це важко назвати, являв собою досить гарне представлення здобутків вишу та виступи захисників вишу, пише Кропива.

Коротко про передісторію питання – пожежно-технічне училище стоворене у 1973 році, в 1997 році училище набуло статусу Черкаського інституту пожежної безпеки, в 2007 році перетворений в Академію пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Нині колектив інституту налічує близько 2 тис. осіб (студенти, курсанти, професорсько-викладацький склад).

Проблеми із статусом Академії виникли ще за минулої «злочинної влади», але тоді представники вишу не дозволяли собі висловлювати невдоволення. Так 13 листопада 2013 року глава уряду Микола Азаров підписав про реорганізацію академії, після чого заклад набув статусу інституту при Національному університеті цивільного захисту України в м. Харкові. Очевидно, що місцева керівна еліта закладу сподівалася зберегти хоч щось.

Сьогодні ж вже за нової не злочинної влади, нависла загроза повної ліквідації інституту.

- 31 грудня 2014 року було підписано розпорядження ДСНС України Бочковським про проведення реорганізації яка передбачала фактично ліквідацію. Фактично визначалося три етапи – випуск магістрів і бакалаврів, потім у липні-серпні передислокація курсантів та студентів до Харкова і станом на 25 грудня 2015 року заклад мав бути повністю ліквідований, - розповів проректор інституту Олександр Тищенко.

Як відзначив проректор на сьогодні потрібно знайти та напрацювати оптимальне рішення з цього питання.

Голова обласної ради Валентина Коваленко виступаючи з даного питання відзначила, що ДСНС України без погодження з навчальним закладом, обласною владою прийняла рішення про ліквідацію.

- Ми не можемо залишатися осторонь цієї проблеми, разом з головою ОДА ми надіслали відповідні листи до керівництва держави. Питання реорганізації розглядали на комітеті Верховної Ради під головуванням Миколи Томенка. Комітет з екологічної політики визначив ліквідацію вишу недоцільнию. Комітет вважає за потрібне утворити міжвідомчу комісію з вирішення даного питання. Ми будемо всім миром ставати на захист таких навчальних закладів, - відзначила у виступі Коваленко.

Викладач навчального закладу та депутат облради Микола Кришталь прямо відмітив, що закриття інституту- це упереджене ставлення з боку столичних недолугих чиновників і може призвести до підняття студентської молоді.

Натомість депутат облради Володимир Гресь відзначив, що на сьогодні процес ліквідації інституту зупинено, але треба ще багато чого зробити.

- Ми зупинили процес ліквідації. Це кращий заклад за матеріально-технічною базою в цій галузі. Ми готові воювати до кінця, - громада, студенти, викладачі, - відзначив Гресь.

Колишній ректор та нині професор вишу Микола Шкарабура взагалі відзначив, що академію було приєднано до Харківського вищу, щоб підсилити останній. Щоб не переповідати всю проблематику екс-ректор прочитав емоційний вірш в якому і була викладена вся проблематика, особливо у творінні дорікнули нинішньому керівнику вишу Василю Андрієнку, який фактично не веде боротьбу за збереження статусу та як сказано було у виступі – втік.

Від редакції відзначимо, що з середини 90-х років минулого століття навчальний заклад був дійсно популярний серед дітей колишньої номенклатурної еліти дрібного та середнього штибу, а також в тих в кого були значні кошти для «влаштування» на навчання. На сьогодні в умовах необхідного скорочення кількості контролюючих функцій та організацій суттєво зменшиться потреба у випускниках таких вишів (окрім Черкас – це виш у м. Львів та Харків – ред.) тому очевидно, що реорганізація потрібна. Звичайно, що вона болюче вдарить як по викладацькому колективу так і по курсантах. Проте вже зараз очевидно, що студентів яких набирають на платне навчання не потрібно набирати. В той же час і різка ліквідація вишу є нелогічною та потребує зваженого підходу.

За інформацією нашого видання на базі вишу у випадку його реорганізації розглядають можливість створення центру перепідготовки кадрів цивільного захисту.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ