Визначено найкращі молодіжні проекти громадських організацій Черкащини (список)

громадські організаціїНещодавно в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації проведено конкурс проектних пропозицій громадських організацій та ініціативних груп для включення в календарний план управління та подальшої фінансової підтримки.

Мета конкурсу – підтримка громадської активності молоді та створення банку молодіжних суспільно-корисних ініціатив.

– Цього року конкурс проведено уже вшосте, починаючи з 2010 року, – зазначив начальник управління Максим Зеленський. – У 2015 році ми удосконалили пріоритетні напрямки діяльності управління, зважаючи на актуальні молодіжні теми. Спочатку управлінням було оголошено конкурс проектних пропозицій громадських організацій та ініціативних груп для формування плану й обсягів фінансування управління за відповідними напрямками, потім представники громадських організацій та ініціативних груп подали свої проекти до управління, і на основі результатів оцінювання проектів конкурсною комісією визначено переможців конкурсу.

До плану заходів управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації на 2015 рік подано 47 проектних пропозицій: 11 – громадськими організаціями, 13 – ініціативними групами та 5 – благодійними фондами.

Проекти пропозицій оцінювалися за такими основними критеріями: відповідність пріоритетним соціальним проблемам та актуальність, ефективність і залучення додаткових позабюджетних коштів, собівартість і подальша реалізація без додаткового державного фінансування, реалістичність.

– Під час публічного захисту проектів пропозицій представники громадських організацій, ініціативних груп та благодійних фондів намагалися максимально представити значущість та переваги кожного з проектів, обгрунтовували фінансову підтримку своїх заходів, – зазначила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександра Пахуріна.

Управлінням підбито загальну кількість балів, виставлених конкурсною комісією. За результатами заходу підтримано 28 проектів із рекомендацією щодо виділення коштів на їх реалізацію.

Найкращі проекти, що набрали найбільшу кількість балів.

  1. Черкаська обласна громадська організація «Світовид», проект «Обласний конкурс з образотворчого мистецтва для обдарованих дітей та молоді «Таланти твої, Черкащино!».
  2. Міська молодіжна громадська організація «Центр розвитку молоді», проект «Школа відповідального лідерства».
  3. Черкаська обласна громадська організація «Ресурсний центр АНГО», проект «Літня школа розвитку молоді «Любімо Україну».
  4. Ініціативна група Центру соціальної та освітньої інтеграції студентів з інвалідністю «Без бар’єрів» м. Умань, проект «Реалізація програми Центру соціальної та освітньої інтеграції студентів з інвалідністю «Без бар’єрів».
  5. Ініціативна група центру молодіжних інновацій ЧНУ ім. Б.Хмельницького, проект «HUMANities (можливість стати слухачами безкоштовних курсів: українська мова та література, Історія України, Англійська мова).
  1. Ініціативна група викладачів та студентів музичного училища ім.С. С. Гулака-Артемовського, проект «XI обласний конкурс вокалістів «Пісенні вітрила».
  2. Черкаський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації Асоціація сучасного та естрадного танцю України, проект «Відкритий молодіжний чемпіонат Черкаської області з сучасного танцювального спорту «Танцюючий листопад» - 2015».
  3. Черкаський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації Асоціація сучасного та естрадного танцю України, проект «Молодіжний фестиваль з сучасного танцювального спорту «Весняний вітер» - 2015».
  4. Ініціативна група «Творче об’єднання «Пропозиція», проект «Молодіжний екологічний табір «Екополіс».
  5. Благодійний фонд «Інсайт», проект «Зроби свій вибір - будь здоровий».
  6. Спілка дитячих та юнацьких організацій Черкащини, проект «Підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні - робота з молоддю за Програмою 15 (проведення семінару-тренінгу до Всесвітнього дня здоров’я для спеціалістів соціально-психологічної служби).
  7. ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», проект «Організація та проведення щорічного літнього терапевтичного табору для молоді, схильної до вживання ПАР у Черкаській області «Ковчег».
  8. Благодійний фонд «Воля» м. Умань, проект «Правильна гра».
  9. Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», проект «Проведення заходів щодо профілактики ВІЛ-інфекції до Дня пам’яті людей, які померли від СНІД під гаслом «Неси своє добро!».
  10. Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», проект «Літня школа з питань статевого виховання та репродуктивного здоров’я із ВІЛ-позитивними підлітками».
  11. Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», проект «Проведення заходів щодо профілактики ВІЛ-інфекції до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІД під гаслом «Я підтримую!».
  12. Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», проект «Проведення інформаційної кампанії з протидії та попередження насильства в рамках Всесвітньої акції 16 днів проти гендерного насильства під гаслом «Цінуємо кожну жінку!».
  13. Черкаський обласний осередок «Ліги соціальних працівників України», проект «Обласна акція «День фрілансу» з розвитку ініціатив молоді на ринку праці».
  14. Ініціативна група науково-дослідної лабораторії «Соціальні ініціативи» кафедри фінансів і кредиту Уманського національного університету садівництва, проект «Підтримка та інформаційний супровід підприємницьких ініціатив і формування дієвої системи соціальної захищеності молоді».
  15. Ініціативна група Бобрицького навчально-виховного комплексу, проект «Теорія та практика нероздільні у навчанні. Формування молодіжного військового підрозділу».
  16. Ініціативна група «Сокіл», проект «Свято козацької Покрови».
  17. Ініціативна група «Сокіл», проект «Кінопоказ фільмів режисера- черкащанина Юрія Іллєнка».
  18. Ініціативна група «МРЦ», проект «Школа громадської активності».
  19. Золотоніська міська організація «Союз організацій інвалідів України», проект «Арт-майстерня» (допомога через роботу арт-терапевтичних груп з молодими жінками, які перебувають у складних життєвих ситуаціях).
  20. Ініціативна група батьківського клубу «Букет», проект «Родина - джерело життя».
  21. Міська молодіжна громадська організація «Центр розвитку молоді», проект «Квітуче дитинство».
  22. Черкаське обласне відділення Дитячого фонду України, проект «Фестиваль родинної творчості «Україну єднають родини».
  23. Благодійний фонд «Шлях змін», проект «Дитина-приклад 2015».

Саме ці проекти надалі буде включено до календарного плану управління для подальшого фінансування.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ